Hur väljer jag det bästa Ersättning för Paprika?

May 14

Paprika är en populär matlagning krydda gjord av torkade paprika och chilipeppar som har malts till ett fint pulver som lämpar sig för matlagning. Om kryddan är efterlyst i ett recept, men du har inte någon tillgänglig, med hjälp av en ersättning för paprika kan åstadkommas relativt lätt, beroende på andra ingredienser som du har. Populära substitutioner för denna krydda inkluderar tomat, för färg och smak, samt färska cayenne eller chilipeppar. Pulveriserade versioner av dessa objekt kan också användas i stället för paprika; använder mindre än efterlyst eller lägga en liten nypa salt eller socker kan minska kryddighet av paprikorna.

Denna krydda finns i salta och ibland kryddiga rätter, de som är fulla av levande röd färg från antingen tomater eller krydda själv. Eftersom paprika är tillverkad av torkade och pulvriserade paprika, är det ingen överraskning att de bästa substitutioner inkluderar cayenne eller chili peppar pulver. Varm sås används ofta som ersättning för paprika, som det också ofta gjorda av cayenne, chili, eller paprika. Med hjälp av en lite av denna krydda kan gå långt på att leverera en lätt kryddig smak till någon maträtt, samt en klarröd färg som paprika normalt skulle medföra.

Med hjälp av dessa paprikor raka kan ofta resultera i ett sting maträtt än avsett, vilket gör det nödvändigt att minska mängden kryddor som används. Salt kan också tillsättas för att maskera kryddighet som utbyten kan ge till skålen, liksom en buljong eller tung grädde. Vid användning av cayennepeppar eller chilipeppar pulver som en ersättning för paprika, kanske lite sötningsmedel också dämpa de varmare effekterna av kryddan. Paprika är något kryddig, men inte lika mycket som cayenne, så att lägga en halv tesked (ca 2,5 gram eller ml) av socker eller honung till en maträtt kan minska kryddighet.

En annan stor ersättning för paprika är färsk tomat eller tomatsås, eftersom detta ger sin färg samt frisk smak till någon maträtt. Lägga ett par stänk chilipulver eller cayennepeppar pulver kan också bidra mer smak till tomat. Detta kommer i sin tur bidra till tomaten liknar paprika något på grund av komplexiteten i de frukter, både färsk och torkad, som arbetar tillsammans. Paprika är, trots allt, en kombination av olika frukter i samma familj som arbetar tillsammans för att skapa en unik smak i någon maträtt.

  • Paprika.
  • Paprika används som aromämne för majskolv.