Vilka är de olika typerna av Oboe Cases?

May 11

Oboe fall är i allmänhet för en eller två instrument och kan vara tillverkade av olika material, men vanligtvis är rektangulära, krökta kanter eller kulformad. De rymmer oftast normala tillbehör. Några fall passar över de primära hårda fall.

Den kanske vanligaste typen bland oboe fall är det enda instrument fallet. De har oftast tillräckligt med utrymme för en liten tre-reed oboe fallet tillsammans med oboe, men inte mycket annat. Idéerna med dessa fall är enkelhet, maximal bärbarhet och kompakthet. De fungerar bra för de flesta studenter.

För mer seriösa musiker som behöver oboe fall är den dubbla oboe fallet ofta ett bättre alternativ. Dessa fall har utrymme nog för två oboer och två vass fallen. De är utformade för att bära oboist primära oboe tillsammans med en "back-up" instrument. Detta låter oboist planen bra för problem som kan uppstå med det primära oboe, såsom en stick nyckel eller förlorat pad. Den oboist kan också välja oboe vars projektion och övergripande tonen passar bäst för prestanda plats.

Vissa musiker leta efter oboe ärenden som bär inte bara en oboe, men också en engelsk horn. Oboists ofta uppmanas att täcka engelsk horn delar i ensembler, och i själva verket en del oboists växla fram och tillbaka mellan den engelska horn och oboe inom samma sammansättning. Dessa fall eliminerar behovet av oboist att slösa utrymme med två separata ärenden, vilket gör transporten av både oboe och engelskt horn mer hanterbar. Backstage där väskor, plånböcker och rockar ibland måste passa in i en relativt liten Greenroom, dessa fall är mycket praktiskt.

Oavsett antalet instrument som innehas, är de flesta oboe fall antingen av nylon eller läder. Hårdheten av dessa material tillåter oboist att skydda sitt instrument eller instrument i högsta grad. Internt är de flesta oboe fall försedda med formade hårdskum, vilken tillverkarens placerar ett mjukt material såsom tyg eller filt som inte kommer att repa oboe eller engelskt horn.

Oboe fall kan vara rent-rektangulär, vilket innebär att de har räta vinklar på alla kanter. Andra är böjda-rektangulära, vilket innebär ytterkanterna i målet avsmalnar nedåt för att ge en slankare utseende. En något mindre vanligt alternativ är kupolen-end fallet. Dessa fall gäller främst oboe-engelskt horn kombination. De är rektangulära utom på en ände, som i stället är formad ungefär som en halvcirkel. Vissa instrumentalister hänvisar till denna typ av ärende givet som "bullet paketet."

Beroende på storlek och form av fallet, kan en oboe fall ha en eller två handtag. Några rena rektangulära fall har även utrymme för noter. Större ärenden har nästan alltid en intern fack för tillbehör som en luftfuktare eller bomullstopp. Vissa mjuka fodral är tillverkade av nylon, vinyl eller liknande material och faktiskt passa över den hårda fallet. Dessa fall, som ofta har olika fack, har oftast en eller två axelband och är utformade för att göra transport av instrumentet lättare.