Vad är det säkraste Barnens Avsvällande?

May 11

Vanligtvis är det säkraste sättet att rensa överbelastning hos barn är att uppmuntra konsumtion av vätskor och administrera het ånga och saltlösning nässpray. En childrenâ € s avsvällande bör vanligtvis försökte en gång dessa åtgärder har misslyckats, och om barnet inte kan sova eller utföra dagliga aktiviteter utan större störningar. Multi-symptom mediciner bör undvikas om trängseln är det enda symtomet. Det är också bäst att köpa en medicin som har testats på barn.

Kalla mediciner tenderar att ha fyra stora ingredienser: slemlösande för att lossa slem, ett hostdämpande, en anti-histamin för en rinnande eller kliande näsa, och en avsvällande. Det är bäst att köpa en medicin som bara behandlar childâ € s specifika behov. Till exempel bör ett läkemedel med en hosta suppressant inte användas om det behövs bara en barn avsvällande.

De två stora sorter av childrenâ € s avsvällande är slemlösande och mediciner att tydliga näsgångarna. Om barnet verkar ha tjockt slem i bröstet som inte kan hostas upp, kan en slemlösande vara till hjälp. En avsvällande bör användas när slemmet har igensatt näsgångarna så att det är svårt för barnet att andas lätt. Denna typ av läkemedel kan också hjälpa till att torka en rinnande näsa.

De flesta over-the-counter mediciner har inte testats på barn, eftersom det är kostsamt att rymma och skydda rättigheterna för minderåriga deltagare i kliniska studier. Av denna anledning är det viktigt att komma ihåg att trots marknadsförs till barn, har många mediciner bara visat sig vara säkert för vuxna. De säkraste produkterna är sådana med etiketter som anger att medicineringen har testats på en pediatrisk population.

I USA rekommenderar Food and Drug Administration att inga over-the-counter läkemedel ges till barn under två. Studier som säkerheten för childrenâ € s avsvällande medel visar att allvarliga biverkningar har observerats hos barn från två års ålder till 11. I samtliga fall är det bäst att konsultera en läkare innan administrering av läkemedel.

Det finns många naturliga alternativ till standard childrenâ € s avsvällande. Dessa kan innehålla olika örter som cowslip, gentiana, verbena, ängssyra, fläder, och andra. Förutom att föranledde dränering av slem dessa alternativ hävdar också att erbjuda immunsystemet stöd. Många är farmaceutisk kvalitet produkter som kan tas i kapsel eller flytande form.

Det har också rapporterats biverkningar för naturliga alternativ. Dessa kan vara illamående och kräkningar, diarré, svaghet och domningar. Vissa studier tyder på att det finns en teoretisk möjlighet för njursten och allergisk reaktion genom användning av de produkter, som kan omfatta svullnad, andningssvårigheter, hudutslag eller nässelfeber och klåda. Som med andra over-the-counter läkemedel, bör en läkare rådfrågas innan användning av dessa produkter.

  • Sorrel bladen kan hjälpa till att lindra trängseln.
  • Örter som järnört kan hjälpa till att lindra trängseln.
  • Saline nässprayer, som består mestadels av en saltvattenslösning, är säkra för barn att använda.
  • Receptbelagda barns avsvällande medel.