Vilka är de bästa tipsen för trådlöst LAN Security?

June 17

Den främsta fördelen med att använda ett trådlöst hemmanätverk är bekvämlighet. Ett trådlöst nätverk ger möjlighet att ansluta till Internet från nästan var som helst i ett hem, att användaren kan arbeta från köksborden och soffor, snarare än att tvinga dem att använda en stationär trådbunden anslutning. Tyvärr kommer detta vid en betydande kostnad. När du använder ett trådlöst nätverk, kan vem som helst inom räckvidden se och eventuellt ansluta till nätverket, möjligen äventyra säkerheten för de personliga filer och information om hemnätverk datorer. Undvika detta kräver snabb och regelbundet underhåll av trådlös nätverkssäkerhet.

Utan tvekan den mest effektiva metoden för att genomföra trådlös nätverkssäkerhet genomför en krypteringsmetod i det trådlösa nätverket. En krypteringsmetod förvränger informationen färdas över nätverket, förhindrar nyfikna ögon från "sniffa" paketen när de flyttar från punkt till punkt. Aktivera detta genom routern i det trådlösa hemnätverket. Vanligtvis de flesta routrar erbjuder ett val mellan Wired Equivalent Privacy (WEP) och WPA (WPA). Vissa routrar erbjuder även WPA2, en uppgraderad version av den ursprungliga WPA krypteringsmetod. För att stärka trådlös nätverkssäkerhet, välja antingen WPA eller WPA2 metoder.

Om nätverket använder WEP-kryptering, kan en ihållande hacker använda ett program för att slumpmässigt gissa lösenordet i ungefär 10 minuter. Använda WPA eller WPA2, skulle samma procedur tar 10 till 20 år. Således är WPA den mycket föredragna val för att öka trådlös nätverkssäkerhet.

Styrkan i det trådlösa nätverket lösenord är också en viktig faktor när det gäller att stärka säkerheten. Helst ska en trådlös lösenord bestå av minst 10 tecken, med hjälp av en slumpmässig kombination av stora och små bokstäver, tillsammans med specialtecken som "!" "%" Och så vidare. Som lösenordet kan sparas till nätverksdatorer, oroa dig inte om att välja något som lätt kan komma ihåg; istället väljer något så säker som möjligt för att undvika problem med hackare och spioner ner linjen.

Dessutom regelbundet byta lösenord på det trådlösa nätverket är det bästa sättet att hålla oönskade individer ur systemet. Helst ändra den trådlösa nätverkslösenord minst en gång varje månad. Om det finns betydande personliga finansiella data på nätverksdatorer, överväga att ändra det en gång varje vecka, eller en gång varannan vecka. Många routrar erbjuder möjligheten att slumpmässigt generera lösenord nycklar för trådlösa nätverk; använda detta när det är möjligt, eftersom det kommer att undvika prediktiva mönster som kan utvecklas över tiden med strikt mänskliga genererade lösenord strängar.

  • En trådlös router.
  • Lösenord styrka är en viktig komponent till ett trådlöst nätverk säkerhet.
  • LAN säkerhet kan skydda nätverk från hackare söker personuppgifter.