Vilka är de olika typerna av Roll Bar Padding?

April 1

Det finns i princip bara två typer av störtbåge stoppning tillgängliga: SFI säkerhetsklassad stoppning och icke-certifierade stoppning. Det finns dock olika stilar av störtbåge stoppning, med den ena är vida överlägsen över den andra. Den gemensamma störtbåge stoppning form är rund stoppning delad längs ena sidan för att tillåta den att placeras över störtbåge. Den andra och bättre utformade stil har en plan yta gjuten i dynan på kontaktsidan, den sida som vetter mot föraren. Denna typ av störtbåge stoppning är tillverkad i en C-form och är fastsatt på störtbåge med en formgjuten i lim.

Medan den gemensamma störtbåge stoppning liknar en pool float leksak eller en pool "nudel" poolen leksaken ska aldrig användas till pad en störtbåge. Detta kommer inte att skydda föraren alls i en olycka, och tester har visat den här typen av material finnas någon säkrare att en kal störtbåge. Även den lägsta kostnaden och dåligt tillverkade icke-rankade störtbåge stoppning kommer att överträffa poolen leksaken i händelse av en krasch. Den icke-säkerhetsmärk stoppning bör användas endast i icke-kritiska områden, såsom de längst pekar bort från föraren.

SFI-rankade stoppning är den enda vaddering som ska användas i förarutrymmet eller områden nära föraren. Denna utfyllnad har testats för att tåla tung effekt och hjälper till att skydda föraren från de förödande krafter som skadar eller dödar. De flesta racing Idrottsförbund stipulerar att utfyllnad måste täcka alla kast bar som förarens huvud kan komma i kontakt med. Problemet med ännu SFI-säkerhetsmärk stoppning är att det inte är brandsäker. För att vara i överensstämmelse med en säkerhetsbestämmelse, är en förare tvingas omge hans kropp med en potentiell brandrisk som potentiellt skulle kunna droppa smält plast på hans kropp i händelse av en krock och brand.

En innovativ störtbåge stoppning som heter FIA-8857-2001 Typ A erbjuder en annorlunda design helt och används i alla former av motorsport världen. Denna utfyllnad är revolutionerande i att det inte är rund. Den störtbåge stoppning är platt i området som en förare skulle komma i kontakt med den, och därigenom dispergering krafterna ut över ett större område och minska påverkan kändes. Denna störtbåge stoppning är också tillverkad av ett självslocknande material, och det kommer inte att smälta eller droppa i händelse av en brand insidan av fordonet.