Vad är en virknål Gauge?

June 2

En virknål mätare är en anordning som används för att mäta storleken på virknålar och stickor. Nyare metall- och plastkrokar tillverkas med storleken direkt på dem för enkel identifiering. För äldre krokar eller krokar att storleken kan ha avklingat, kan en mätare användas för att korrekt bestämma storleken.

För krokar som inte längre har läsbar informations storlek eller krokar som gjordes före storlekar sattes direkt på dem, kan en virknål mätare användas för att bestämma storleken på kroken. De flesta mätare kan användas för att identifiera storleken på både virknålar och stickor. De kan köpas i hantverk butiker, de flesta ställen som säljer stickning eller virkning leveranser, och på nätet också.

En virknål mätare är en handhållen schema som kan göras av plast eller robust kartong. Den har en serie hål, av olika storlekar, som sträcker sig från mycket små till stora. Varje hål representerar en specifik storlek, och hålen är märkta med mätaren storlek och motsvarande nål, bokstav eller siffra och det metriska mätningar. De flesta mätare har också en linjal längs ena sidan för att mäta i inches och millimeter.

För att bestämma nål, är kroken in i hålen på mätaren. Hålet som kroken glider in lätt, utan att lämna överflödigt utrymme, är det hål som korrekt identifierar nål. Motsvarande krokstorlekar är tryckta på virknål mätaren nära varje hål. Vanligtvis flera hål måste testas för att hitta rätt storlek.

Storleken på en virknål är viktigt eftersom det direkt påverkar storleken på det färdiga projektet. Olika mönster kräver användning av en viss storlek på kroken för att säkerställa att den färdiga projektet visar sig korrekt. Till exempel kan en större krok användas för att virka en afghan medan en delikat, liten krok kan användas för att virka en tröja för ett spädbarn.

Tillverkarna markerar nu virknålar med storlek, som vanligtvis är belägen på den plana delen av kroken som kallas tumstödet. På metall- och plastkrokar, är storleken som visas i upphöjd metall eller plast. Virknål dimensionering i USA består av ett system av bokstäver och siffror, med mindre krokar med siffror och större krokar med bokstäver som representerar deras storlek. Metriska mått, såsom 5 mm, används också för dimensionering hakar, och de följer ett liknande system med stigande nummer som motsvarar med storleken på kroken. Nyare krokar visar både USA bokstav eller siffra storlek samt det metriska storlek.

  • En mindre krok, i kombination med en finare garn, lämpar sig för mer ömtåliga mönster.
  • Rätt mätare virknål och vikt garn är nödvändig innan början att virka.