USB-port Jämförelse för Uppgradera din dator

August 7

Du kanske tror att alla USB-portar är desamma, men de är inte. I början, bara USB 1. x fanns tillgängliga. Visst, USB 1. x var en fin liten hamn (lätt att använda och kräver ingen konfiguration), men endast ett fåtal gånger snabbare än en gammaldags seriell anslutning. (För att vara ärlig, våtservetter en FireWire-enhet golvet med den första generationen av USB-enheter när det gäller hastighet. Du kan läsa mer om FireWire kort.)

Runt millennieskiftet, var listan över kringutrustning som verkligen krävs 400 Mbps överföringshastighet begränsad till digital video (DV) videokameror och externa ljud / bild (AV) hårddiskar som används av video proffs. Idag har den listan expand:

  • Digitalkameror: De producerar bilder med större filstorlekar.
  • Högupplösta skannrar: Dessa enheter måste pressa fram bilder med 500 MB pixlar (eller, otroligt, mer än så).
  • Extern, höghastighets DVD och Blu-Ray-inspelare: Inte ens drömma om att spela in en DVD via en USB 1. x-anslutning.
  • MP3-spelare: Dessa inkluderar min favorit, Apple iPod.

Ange USB 2.0, för närvarande den vanligaste sorten av USB-anslutning. Denna generation av hamn höjer insatsen, levererar 480 Mbps, vilket handily toppar den ursprungliga FireWire-specifikationen, version A. Och eftersom det är bakåtkompatibel med äldre USB 1.1-enheter, behöver du inte börja om från början med din USB-maskinvara och kablar kommer fortfarande att fungera oavsett vilken version av hamnen datorn använder. (Ibland är förändring inte bra.)

Naturligtvis bara de kringutrustning som stöder standarden USB 2.0 kan dra nytta av den ökade varp hastighet. Den snabbaste USB-standarden, USB 3.0, erbjuder ännu ett stort hopp i rå hastighet, och är också bakåtkompatibel med USB 1.1 och 2.0 hårdvara. Dock kan USB 3.0-enheter vara något dyrare än sina USB 2.0-bröder.

(Naturligtvis, om din dator stöder endast USB 2.0, det finns ingen anledning att investera i USB 3.0 hårdvara - dock en USB 3.0 adapterkort en stor billig uppgradering för din dator.)

Om den externa USB-enheten inte blir någon makt, och du har den inkopplad, kanske att enheten inte ansluten till vägguttaget för växelström - en enkel felsökning uppgift - men om du använder en USB-enhet som är drivs igenom USB-porten i sig, kan problemet vara mer smygande.

Vissa USB-portar ger inte full effekt stöd lystes av USB-standarden eftersom de är endast avsedd för anslutning av möss, tangentbord och styrspakar. En lösning är att försöka ansluta den USB-enhet till en annan datorns USB-port för att se om den vaknar. Om den gör det, försök att ansluta den till en annan USB-port på en annan plats på datorn.