Rengöring Glasbord

May 16

Glasbord, glimmande i ljuset, lägg till en vacker och modern touch till ditt hem. De gör rummen känns större och ljusare. De har åtminstone en nackdel är dock. När de är smutsiga, det är smärtsamt uppenbart, särskilt i solljus. Om du har ett glas matbord som är används flitigt, kan det vara ganska förtret att hålla rengöring det om och om igen. Om du har barn eller husdjur, att glas soffbord förmodligen inte ser lika söt som när du först såg det i butiken. Oavsett stil eller funktion bord du har, du vill ha ett snabbt och effektivt sätt att rengöra den.

Det finns många olika sätt att göra detta, så jag ska ge tre försökt och sant metoder, och du kan välja det som fungerar bäst för dig.

  • Hot Towel: Detta är förmodligen den enklaste metoden, men det är för rutinmässig rengöring, inte ett riktigt smutsiga bord. Skaffa en mjuk handduk med ingen design på den. Om det är helt ny, tvätta den först med sköljmedel, eftersom handdukar innehåller vanligtvis en produkt för att hjälpa dem att hålla sin form i butiken, vilket kan skada ditt glas. Blöt handduken med varmt vatten, vrida ur lite, och torka över glaset. (Om ditt bord har en trä trim, undvika att få denna blöta.) Snabbt torka glaset med en annan handduk eller wadded upp tidningen.
  • Windex: Windex eller annat fönsterputs i en sprayflaska är mycket bekvämt. Det är också effektivt, tar bort smuts, damm, fett, rök, och även klistermärken. Spraya det på glaset, undviker trä trim. Genast torka av med tidningen, en mjuk trasa eller kvalitet hushållspapper. Du kan behöva gå över glaset igen med en annan trasa för att avlägsna eventuella ränder.
  • Vinäger: Denna metod är ungefär lika effektiv som Windex eftersom det skär rakt igenom fett och smuts, men det är mycket billigare och en mer naturlig produkt. Fyll en sprayflaska med lika delar vatten och vinäger. Spraya på glaset och torka med en ren, torr trasa. När du är klar med rengöringen, polera glaset med wadded tidningen för att avlägsna eventuella ränder och återställa glans. Ättika luktar avdunstar snabbt. Du kan också använda ättika för att rena speglar, glasögon, kaffekannor, mikrovågsugn och duschdörrar.

Jag hoppas att en av dessa tre enkla metoder kommer att fungera för dig. Om ditt bord har en träram, använder trä möbelpolish för att rengöra den. Låt inte sprayen komma på glaset, eftersom resten är svårt att ta bort. Du kan också gnugga trä med citronolja för att få det till en vacker glans.