Hur gör jag Genomföra en Födelse Cerfiticate Sök?

March 6

Födelseattester anses offentliga register i nästan alla länder i världen, vilket gör att bedriva en födelseattest ökning inte svårare än att söka efter lagfarter register, äktenskap register, eller något annat offentligt register. Nyckeln är att veta var man ska söka. I mindre länder, liksom många i Europa, är födelse register som förvaltas av en nationell myndighet. I större länder som USA och Kanada, dock journalerna från staten eller ibland ens länsnivå. En framgångsrik födelseattest sökning i dessa större länder kräver oftast lite forskning där födelseattest ämnet föddes.

En födelseattest ökning är enklast när du vet en hel del information om ämnet. När du har subjectâ € s namn, födelseort, och ungefärlig födelseår, är din sökning på god väg till gjort. Allt du behöver göra är att lokalisera myndighet som innehar en kopia av födelseattesten, och placera en formell begäran. Detta kräver ibland en liten avgift.

Mest vitala register kontor och regerings offentliga register kontor behålla webbplatser som beskriver vad slags poster de innehar, och många även erbjuda möjligheten för online-sökning. Du kan också hitta rätt kontoret genom att kontrollera en telefonbok eller ringa en myndighet hjälptelefon i ditt samhälle. Operatörerna bör kunna hänvisa dig till rätt kontor.

Det är viktigt att komma ihåg i allt detta att endast den vitala poster kontoret i samhället där personen är född kommer att ha en kopia av födelseattesten. En födelseattest jakt efter den journal som där någon levde eller dog inte brukar dyka upp födelseattest om han var född där också. Om du har kontaktat Vital Records kontor och har hittat några poster, måste du utöka din sökning.

Det bästa du kan göra är att sammanställa en lista över alla de platser du tycker ämnet kunde ha fötts, och samla alla uppgifter som du har på den person, inklusive parentsâ € namn och några kända syskon. Dessa uppgifter kan hjälpa pussla ihop tillräckligt med information för en rekord kontor för att hjälpa din födelseattest ökning bli framgångsrik. Lokalisera och tittar på en födelseattest är oftast gratis, men myndigheter kan ta ut avgifter för mer komplicerade sökningar, samt för utskrift.

Födelseattest sökningar kan utföras på någon för nästan alla ändamål. De flesta människor som utför födelseattest sökningar göra det som en del av släktforskning, för att identifiera förfäder och bygga släktträd. En födelseattest ökning kan också vara av personliga skäl: för att ersätta en förlorad födelseattest, att hitta en födelseattest för ett barn, eller för att få en officiell kopia av ett födelsebevis antingen för personliga förvarings eller sysselsättningsskäl, till exempel. En födelseattest kan etablera medborgarskap i många länder, men det är aldrig själv ett enda medel för identifiering. För att bevisa identiteten måste en person normalt ha minst en bit av fotolegitimation förutom en födelseattest.

  • En födelseattest innehåller information om datum, tid och födelseort för en individ.
  • Födelseattester anses vara offentliga register i de flesta länder.