Vad är en Grandfather Clock?

March 19

En moraklocka har en urtavla, pendel och vikter inneslutna i en tunn, lång fristående trälåda. Det också varit känt under namnen Golvur, lång-fallet klocka och golvklocka. William Clement, utvecklat en engelsk urmakare i Golvur form 1670. Namnet för denna typ av klocka tros ha kommit från 1875 sång, Min farfars klocka, av Henry Clay Work.

Den typiska farfar klockan är (1,8 m) ca 6 meter till (2,4 m) 8 meter hög. Trä del av klockan som omsluter urtavlan kallas motorhuven, eller huva. Ofta motorhuven av en klock har arbetade ristningar såsom spindlar. Träslag som används för dessa klockor varierar, men ek och mahogny är de mest populära träslag som används för att göra antika sådana.

En antik golvuret har vanligtvis en målad eller mässing urtavla, och vissa har en måne eller raketship motiv. Dessa klockor är slående klockor, eftersom de slår den tid varje timme eller delar av varje timme. Chimes ring att tillkännage tiden. Endast ett fåtal antika klockor gjordes med musikaliska klockor eller vass för att ge dem en organliknande ljud.

En moraklocka kan ha en månfas urtavla märkt av två månar målade på ratten. En månfas ratten fungerar på samma sätt som klocka händer. Minutvisaren flyttar ett varv per timme och timvis flyttar ett varv var 12 timmar. Månfasen dial rör sig ett varv ungefär var 56 dagar som månens cykel är 28 dagar.

En antik golvuret har vanligtvis antingen en åtta dag eller en 30 timmars rörelse. De flesta åtta dagars klockor är lindade med en nyckel och har två lindningshålen. Vikten som gör klockan strejken ligger till vänster om klockans framsida, medan vikten som håller klockan i rörelse och berätta tiden är till höger om klockans framsida. Vikterna ger också energi för klock händerna för att vända.

Den 30 timmars rörelse på vissa moraklockor lindas med en kedja eller ett rep och inte en knapp som med en åtta dagars rörelse. Den 30 timmars rörelsen har just den vikt som båda driver klockan och orsakar klockan att strejka. Vanligtvis kostar det 30 dagars sorten mindre än typ 8 dag.

Pendulum klockor såsom farfar klockan började användas 1656 och var de första klockorna att vara korrekt. Pendeln hjälper till att hålla klockor körs korrekt. Christiaan Huygens, en holländsk astronom, föreslog på 1600-talet som en pendel skulle kunna användas för att skapa en mer exakt klocka. En pendel i en klocka, speciellt en mycket stor en, kan svänga en gång varannan sekund, medan pendeln på en väggklocka kan svänga varje sekund och pendeln på en gökur kan svänga två gånger per sekund.

  • Christiaan Huygens, en holländsk astronom, föreslog att en pendel kan användas för att skapa en mer exakt farfar klocka.