Vad är en Churrascaria?

February 16

En churrascaria är en typ av brasiliansk steakhouse populär för sin unika buffé servering metod. Stilen, som kallas rodizio innebär servitörer föra stor sänkning av rostade kött till diners tabeller och carving ut delar av begäran. Många anläggningar har signaler på varje bord diners kan använda för att begära service. Även grillad varor är restaurangerna "utmärkande drag, de flesta churrascarias har separata buffébord som erbjuder aptitretare och desserter.

Churrascarias tar sitt namn från den portugisiska Carrasco; löst översatt till engelska som "grill." En mer exakt definition av ordet kan tas från den spanska churrascar, eller "bränna", som kan användas för att beskriva tillagningsmetoder för dessa anläggningar. Köttet tillagas över en träkol eller vedeldad grill tills köttet är ungefär medellång sällsynta eller medellång väl. Köttet placeras sedan på en display spett att bäras runt av passadores eller servitörer.

De flesta restauranger erbjuder ett brett urval av kött och nedskärningar, inklusive biffar och korvar. Vanliga styckningsdelar av nötkött omfattar filet mignon, prime bringan, och kort revben; en mängd olika nedskärningar för kyckling och fläsk är oftast också. Diners kan också begära att servrarna förbereder nedskärningar med vissa nivåer av doneness, oavsett om det är mycket sällsynt eller välgjord. En churrascaria restaurang siktar på äkthet kan också erbjuda guider på beställnings nedskärningar i portugisiska.

Churrascaria servitörer förlitar sig ofta på signaler närvarande vid borden för deras servering beteende. Ett antal restauranger, till exempel, har röda och gröna skyltar på varje bord. De passadores tolkar sedan skyltar som begär för service - en synlig grön skylt anger diners ber om mer kött på deras bord, medan en röd skylt betyder diners inte kräver någon tjänst just nu. Varje tabell får besök av en roterande team av servitörer, med varje servitör att föra en annan typ och skär av kött till bordet. Diners kan även informera servrar om sina preferenser, som sedan förmedlas till köket för boendet.

Objekt på en churrascaria buffébord tjänar flera syften: att mersmak, att begränsa måltiden, och att tillåta diners lite variation utanför grillad mat. Det tredje syftet är särskilt viktigt med tanke på att vissa människor kanske känner illamående efter att ha förtärt stora mängder kött. I de flesta anläggningar tas alla objekt omfattas av ett enda fast pris per diner, även om vissa restauranger kan ta ut separat för drycker. Dessutom kan vissa Churrascaria restauranger erbjuder rabatter för unga och äldre diners, som erbjuder bättre värde för kundernas pengar.

  • Churrascarias har oftast ett stort utbud av styckningsdelar av nötkött, inklusive biffar.
  • Churrascarias är populära för deras unika buffé servering metoden.