Vad är det bästa Diet för idrottare?

February 2

En bra kost för idrottare kommer att variera beroende på idrottarens regelbunden typ av motion och idrottsaktiviteter. Oberoende av idrottslig verksamhet, men den bästa kosten för idrottare innebär alltid undvika mättade fetter och förädlade livsmedel. Idrottsmän som behöver utveckla styrka och muskelmassa bör generellt försöka konsumera höga nivåer av protein, och uthållighet och aerobic idrottare tenderar att fokusera på att konsumera mer kolhydrater. Fett är nödvändigt, men idrottare bör försöka att konsumera dem med måtta.

En vanlig kost för idrottare, särskilt de som försöker bygga muskelmassa, är en proteinrik diet. Konsumerar en stor mängd protein är nödvändigt för uthållighetsidrottare också, dock, så att de kan behålla muskelmassa som de redan har. Protein är en primär del av alla nya muskelvävnad som kroppen genererar, så för att bygga muskler, måste en idrottsman äter proteinrik mat såsom kött och mejeriprodukter. Generellt bör en idrottsman som försöker bygga muskler försöka äta ett gram protein för varje kilo (0,45 kg) att han eller hon väger.

För uthållighetsutövare och idrottsmän som försöker förbättra sin kardiovaskulär hälsa, kolhydrater är viktiga eftersom de ger en snabb energikälla. Kroppen lagrar vanligtvis tillräckligt med energi i form av kolhydrater för att få kroppen genom en genomsnittlig dag. När en idrottsman övningar emellertid bränner kroppen kolhydrater mycket snabbare. För att förse kroppen med tillräckliga mängder energi, då, idrottare som sysslar med ihållande motion behöver ta i stora mängder livsmedel som innehåller kolhydrater, som frukt och bröd.

Kolhydrater är också en nödvändig del av den bästa kosten för idrottare som försöker bygga muskelmassa. Proteiner är avgörande för utvecklingen av muskler, men det är också viktigt att konsumera tillräckligt med kolhydrater för kroppen att inte behöva konsumera proteiner under träning. Av denna anledning bör idrottare konsumera kolhydrater före, under och efter en intensiv muskelbyggande träning.

I motsats till vad många idrottare tror, ​​bör den bästa dieten för idrottare innehåller lite fett. Fett intag bör inte stå för mer än 25 procent av idrottarens totala intag kalori. Dessutom bör fettet inte mättat fett, så det är viktigt att undvika fett från bearbetade livsmedel och godis. I stället bör en idrottsman försöker ta in fett i hälsosam former, såsom genom linfröolja eller fiskolja.

Förutom att ta i rätt typ av näring, idrottare också bör undvika ohälsosamma livsmedel, speciellt bearbetade livsmedel. Sportdrycker och kosttillskott kan vara användbart för att ge rätt näring till kroppen, men det är viktigt att säkerställa att dessa tillägg inte innehåller kemikalier och bearbetade ämnen som kan vara skadliga för kroppen. Likaså när du handlar för livsmedel, bör en idrottsman välja färska frukter och grönsaker, magert kött och hälsosamma mejeriprodukter snarare än bearbetade livsmedel som är fulla av konserveringsmedel.

  • Idrottare som vill bygga muskelmassa kan gå på en proteinrik diet.
  • Frukt är särskilt fördelaktigt för uthållighetsidrottare.
  • Linfröolja är en frisk källa till fett för idrottare.
  • Idrottare bör konsumera sportdrycker för att stanna hydratiserade.
  • En fotbollsspelare skulle äta en kost som skulle hjälpa till att upprätthålla kontinuerlig drift.