Matlagning Ljus

October 16

Inom de senaste åren, är frågan om att äta hälsosamt och leva ett övergripande hälsosamt liv en större affär inom konventionell kultur. Ett sätt att uppnå detta är genom kokning ljus och minska mängden fett i dina måltider. Tro det eller ej, faktiskt är det inte alltför svårt och du ska vara nöjd med resultatet!

En hel del av framgången för matlagning ljus kommer med att bara vara mer medvetna om vad du lägger in i din kropp. Du vill inte ha för mycket fett eller socker och du vill ha mer fibrer och protein (men allt ska stå i rimlig måtta).

Det första steget i matlagning ljus (och äta bra i andra aspekter av din dagliga kost) börjar i affären. Inte handla när du är hungrig och inte ge efter för den "guilty pleasure livsmedel" om de inte är exakt bra för dig. Gå till 1% eller skumma mjölk, ljus smör, friska kalla spannmål, den smalare kött, och ljusare matolja. Det är lätt att laga ljus om du börjar med att handla på det sättet.

När du har dina matvaror och är redo att påbörja tillagningen ljusprocessen kom ihåg att du behöver för att planera dina måltider i viss utsträckning. Om du inte planerar då du faller offer för den enkla, förmodligen inte-så-hälsosam måltid val och att vanan att undanflykt äta är lätt att falla in. Det kanske inte är praktiskt eller roligt att planera dina måltider, men om du gör det kommer det att bli lättare att hålla sig till din plan och äta bättre.

När du laga ljus måste du vara medveten om fettet du använder för att laga din mat och de andra sockerarter och sådant du lagt ned på det. Du kan använda sockerersättningsmedel och lätta alternativ för andra fetter och oljor. Försök lägga till mer protein (som bönor, fågel och fisk) till din kost och öka ditt intag av frukt och grönsaker. Du kanske också vill prova en kokbok med fokus på matlagning ljus eller prenumerera på en matlagning ljus tidning; matlagning ljus behöver oftast lite inspiration och ha färdiga, på hand idéer och alternativ kommer att öka din förmåga och lust att laga ljus.

När du börjar laga mat ljus, kommer du att börja märka skillnaden och du kommer att bli friskare och lyckligare som matlagning ljus blir mer vana. Börja med dessa tips och du är på god väg att lyckas laga ljus!