Vilka Rätter Kan jag förbereda Använda Key limefrukter?

October 16

Nyckel limes liknar persiska limefrukter. De tenderar att vara något surare, och är mer jämnt runda. De är ett bra substitut för citroner i de flesta rätter, och kan också ersätta limes i många rätter. Men på grund av deras mer sura egenskaper, kommer key lime provocera subtila förändringar i rätter som kräver regelbundna lime. De smakskillnader nyckellimefrukter har också producerat många recept som är särskilt utformade för att visa upp sin unika smak.

Naturligtvis den klassiska receptet använder nyckellimefrukter är Key Lime Pie. Detta görs ofta med en Graham kracker skorpa och toppad med maräng. Den har en liknande syra för att sötma balans citron maräng cirkel. Fyllningen dock tenderar att vara krämigare och mindre geléform än citron fyllning.

Key lime tårtor är också ett utmärkt val. Vanligtvis tårtor är gjorda med en mer citron maräng typ fyllning, och nyckellimefrukter kan sitta i den klara fyllningen för att göra tårta vackra. Key lime cheesecake, glass och Jell-O kan alla reta gommen också. Dessert val är ganska vidöppen när nyckellimefrukter, särskilt om du gillar en balans mellan tårta och söta smaker.

Key lime kan ersätta vanlig kalk i många huvudrätter och aptitretare. En skvätt nyckellimejuice i salsa eller guacamole kan ge en extra bit dessa dips. Nyckel lime fungerar samt regelbundna limefrukter i att göra ceviche, lätta rå fisk marinerad i limejuice. Smaken av viktiga limefrukter tenderar att gå särskilt väl med tex-mex matlagning och mexikanska eller sydamerikansk mat. Nyckel lime är särskilt bra med rätter som kräver koriander.

Saften av nyckellimefrukter kan användas för att göra en mängd olika marinader och salladsdressingar. Till exempel en söt fruktsallad med en skvätt key lime kommer inte bara hålla din frukt från brunfärgning men kommer att förstärka sötman av frukten. Olja, vinäger, salt och peppar och nyckellimejuice gör också en utmärkt salladsdressing, eller som en marinad för kyckling eller fisk. Kom bara ihåg att sänka din vinäger förhållande, eller din dressing blir alltför sura.

Nyckellimefrukter är också bra i ett antal Thai inspirerade rätter. Juice kan kombineras med kokosmjölk och räkor i curry, eller Pad Thai. Soppor och grytor gynnas ofta av en skvätt saft från nyckel lime.

I huvudsak, när du använder nyckellimefrukter, är din fantasi din gräns. Många recept på Internet kan inspirera, men donâ € t vara rädd för att undersöka möjligheterna för nyckellimefrukter. Också, donâ € t glömma deras användning i drycker både alkoholfri och alkohol spetsad. Vissa hävdar en key lime margarita vara den bästa margarita av allt. Limeade görs med nyckellimefrukter är också en favorit.

  • En kanna limeade.
  • Key lime juice kan användas i guacamole.
  • En skvätt key lime på en fruktsallad kommer att bevara frukt och föra ut sin naturliga sötma.
  • En margarita kan göras med nyckel lime.
  • Key lime pie, gjord med en Graham kracker skorpa och en maräng topping, är bland de mest populära rätter tillagade med nyckel lime.
  • Key lime fungerar ofta bra med koriander.
  • En somrig mojito kan göras med mynta och nyckellimejuice.