Vad är Kålrabbi?

October 15

När är en rotfrukt inte en rotfrukt? När det är en liten kupig medlem av kål familjen heter kålrabbi, det är då. För alla avseenden, tycks kålrabbi vara en rotfrukt i samma bolag som rovor, rädisor och kålrötter. Emellertid är den lökformade formen orsakas av en svullnad av anläggningens stammen nära marken. I den meningen är det mer av en tätt packad version av sin kusin, kål. I själva verket är det känt kommer från två tyska ord: Kohl menande kål och rabi menande rova. Det är inte ovanligt att höra ordet "rova kål" för att beskriva denna grönsak.

Trots sina anslutningar till kål och rovor, ångas eller kokt kålrabbi sägs smaka mer som broccoli eller brysselkål. Det är faktiskt i samma allmänna kategori, Brassica oleracea gongylodes grupp, som broccolin det liknar i smak. Den kan också användas i stället för kål i många av korv och kål rätter gynnade på tyska matlagning.

En rå kålrabbi kan också ätas som ett äpple, även om den innehåller mycket mindre socker. Vissa människor tycker att smaken är en förvärvad en, men många människor som togs upp i stort sett tyska samhällen i Mellanvästern växte upp äta kålrabbi när det var säsongen. En stad i Illinois hade till och med årliga festivaler för att hedra den grönsak, men sådan entusiasm har avtagit något de senaste åren.

Det finns vissa saker att tänka på när du handlar för kålrabbi. Det är inte alltid tillgängliga i producera avsnitt av många livsmedelsbutiker. Den vegetabiliska är mycket säsongsbetonad, och låg konsumenternas efterfrågan håller ofta bort lastbilen för leveranser långväga. Den bästa kålrabbi brukar finnas i torghandel eller lokalt ägda producerar butiker.

Helst ska en kålrabbi glödlampa vara ungefär lika stor som ett äpple eller mindre, ungefärliga 3 inches (7,62 cm) i diameter. Något större kan ha märkbart mindre smak eller vedartade sektioner. Kålrabbi kan se ut som en rotfrukt, men det ska visas separat från sanna rotfrukter såsom rovor eller kålrötter. Anläggningarna har en distinkt lövrik stjälk som sticker ut från toppen av den svällda stammen. Denna stam är vanligtvis bort innan hugga själva glödlampa för ångkokta eller kokta i saltat vatten.

  • De bästa ställena att hitta färsk kålrabbi är torghandel eller lokalt ägda producerar butiker.
  • Kålrabbi liknar broccoli i smak.
  • Kokt eller kokt kålrabbi sägs smaka liknar broccoli eller brysselkål.