Vad är en Carbide Drill Bit?

April 20

En karbid borr är tillverkad av stål med hög kolhalt med en extra hård och slitstark karbid beläggning på spetsen. Med denna beläggning är den karbid borr kunna borra ett hål i murverk, sten och mycket hård stål utan att bränna spetsen av borrkronan upp på grund av den enorma mängd värme genereras. Den typiska hård borr är bäst lämpad för användning vid låga till medel hög hastighet eftersom värme är den största fienden av denna typ av borr. Används ofta med en kylvätska, kan en hårdmetall borr användas för precisionskapning och borrning i en datorstödd skärmaskin för att göra många kontinuerliga nedskärningar utan att byta ut lite.

När du borrar hål i betong och stenytor, är en hårdmetall borr ofta det bästa valet eftersom det är väl lämpad för att göra flera hål utan att ersätta lite. Den överlägsna styrka karbid borr låter lite att tugga igenom mycket hårt material utan förlängning hålet. Den mjukare borr material av kolstål kommer ofta skära igenom hård betong och sten ytan om tillräckligt med tid tas för att undvika att bränna skäreggarna hos borrkronan; emellertid, kommer det färdiga hålet typiskt vara äggformad på grund av den mjukare borrskäret rör sig runt när den försöker skära genom materialet. Omvänt kommer en härdad metall borr inte flytta runt så det skär, vilket resulterar i en mycket rundare och sannare färdiga hål.

Den hårdmetall borr är det föredragna långsam hastighet skärverktyg för borrning och tråkiga företag som är specialiserade på murverk och rock tråkigt. Genom att lägga till en kylvätska till framkant av verktyget, kan den också tåla höghastighetsapplikationer användningsområden, inklusive fräsmaskin och datorstödd skärmaskiner. Hållbarheten av det hårda metallverktyg möjliggör utökad användning på stora skärprojekt och samtidigt behålla de skarpa, skarpa kanter på den färdiga snittet. Detta är särskilt viktigt på precisionsskärinstrument som används för att slutföra färdiga arbetet.

På mindre skärverktyg såsom höghastighets roterande typ verktyg, användning av en metallfräs tillåter användaren att göra många små nedskärningar i mycket hög hastighet utan att bränna i framkanten av verktyget. I denna typ av verktyg är skäreggen som faktiskt kyls av luften som borren roterar med hastigheter upp till 10000 varv per minut. När det används på mjukare material som aluminium och mässing, kan en enda hård borr pågå i oändlighet förutsatt biten inte tvingas att skära och lider en bränd skäregg.

  • Hårdmetallborr kan användas på stål, murverk och andra hårda föremål.