Vad är en Bundt Pan?

April 16

Den Bundt pan uppfanns av H. David Dalquist 1950, och är fortfarande ett registrerat varumärke som tillhör hans företag Nordic Ware som har sålt över 50 miljoner av dessa populära kaka kastruller. Den Minneapolis Hadassah Society kapitel särskilt begärt Dalquist hjälp att utforma en enkel pan för den tyska kaffe kaka som kallas Kugelhoph, som då var populär i USA.

Fram till Dalquist design, pannor för den tyska kaffe kaka var extremt utmanande att arbeta med, eftersom kakan lätt kunde hålla sig till insidan av räfflade pan. Dalquist inställd på arbetet att utforma en lätt pannan från aluminium, vilket resulterar i den moderna Bundt pan. Senare konstruktioner läggs till överklagandet genom att inkludera non-stick beläggning.

Kockar kan hitta några moderna varianter av Bundt pan med extra mönster, som en fyrkantig borg form. Cupcake kokkärl med denna design är också populära. För unga sportfantaster, kan kockar överväga en stadion rektangulär pan, vilket kan vara dekorerad med marsipan fotboll eller fotbollar och även socker gräs.

Interiören i Bundt pan har små kurvor eller veck så att när kakan slås ut, är det i form av en vacker ring med upphöjda kurvor. Många recept och en mängd kakmix har skapats speciellt för pannan form. Trots den förbättrade Dalquist designen, om pannan inte är förberedd på rätt sätt och kakan tillagas på rätt sätt, kan det sticka, lämnar halva kakan kvar i pannan.

Det finns några sätt att hantera detta. Först bör kockar se till att kakan är genomkokt. En svampiga kakan kommer ofta sönder när bagaren försöker ta bort den från pannan. För det andra bör bagaren antingen smörja pannan ordentligt, med särskild hänsyn till de små spåren, eller alternativt använda en kastrull med en non-stick beläggning.

Vecken i pannan är ett utmärkt sätt att hålla portionsstorlekar korrekta. Faktum Dalquist konstruerade vecken för enkel portione och kapning. Naturligtvis kan vissa kakor ha glasyr eller glasyr som något dölja den vanliga uppgång och fall av Bundt kakan.

Eftersom Bundt pan är så mycket populär, har det vunnit flera utmärkelser och utmärkelser. National Bundt Pan Dagen i USA är den 15 november, och folk kan fira genom att göra en läcker rund kaka. Dessutom kan intresserade kockar se några av de tidiga pan designer på Smithsonian Institute i Washington DC.