Hur man rekryterar potentiella medarbetare genom ditt företag hemsida

April 4

Det fanns en tid då ambitiösa kandidater anställnings skulle försöka studera upp på företaget de tillämpade till genom att begära bolaget litteratur - årsredovisningar, säljmaterial, marknadsföring broschyrer - eller genom att besöka ett bibliotek för att genomföra olika former av forskning.

Internet har gjort denna form av gamla skolan sleuthing föråldrad. Precis som du och rekryterare du stödjer nu kan ta reda på mer om kandidater som kan vara tillämpliga, kan arbetssökande avslöja fördjupad information om ditt företag.

Även de kunniga som granskar en rad olika källor - artiklar, diskussionsgrupper, branschanalytiker rapporter - din webbplats är ett bra ställe att kommunicera din unika kultur och mest tilltalande egenskaper.

Välgjord, kan din webbplats ge arbetssökande en inblick i den anställdes upplevelse - hur det är att arbeta i ditt företag. Idag, även de minsta företagen har webbplatser som beskriver vad de gör och, ofta, fördelarna av att arbeta för dem.

Din webbplats ger dig en möjlighet att förklara varför ditt företag är en attraktiv arbetsgivare. Om rätt utrustad, din webbplats också kan ta emot ansökningar direkt från berörda arbetssökande och potentiellt använda denna information för att skapa personalprofiler som kommer att användas senare som nyanställda ansluta din organisation. Konsekvenserna av dessa förändringar för HR-proffs är dubbelt:

  • Med information nu så mycket mer tillgänglig än någonsin, vill du se till (i den mån du kan) att ditt företags webbplats korrekt visar ditt företags styrkor och utbud av möjligheter. När allt, vill du de bästa människor att dras till din företaget. En webbplats som är föråldrad, svårt att navigera, eller saknar relevant information kan minska dina chanser att locka toppklass kandidater.
  • På grund av all tillgänglig information om företag, inte bli förvånad över hur väl förberedda kandidater är idag när du kommer till intervjun. Du måste också vara beredd och höja dina förväntningar för diskussionen. De ämnen som du täcker kan relatera mer specifikt till affärsprioriteringar och frågor som påverkar din bransch och företag.