Vad är Fingerprint Powder?

October 15

Fingeravtryckspulver är ett mycket fint pulver som är utformad för att ansluta sig till spår av olja, svett, och andra material kvar av friktions hud på fingrar, handflator och fötter. När fingeravtryck pulvret appliceras med omsorg, kan den användas för att utveckla latent tryck; med andra ord, det gör utskrifter synliga så att kriminaltekniker kan spela in dem och använda dem i en brottsutredning. Flera företag tillverkar fingeravtryckspulver, med en rad olika typer av pulver är tillgänglig för utredarna.

Som en blick på handflatorna kommer att avslöja, är huden på händerna väldigt annorlunda från huden på andra delar av kroppen, och samma sak gäller för dina fötter. Denna fint räfflade hud kallas friktions huden eftersom det ökar friktionen, tillåter människor att manipulera objekt och deras miljö lättare. De distinkta åsar och virvlar på händer och fötter bildas i livmodern, och de förblir konsekvent i hela någons livstid, om han eller hon är svårt skadad, i vilket fall ärrbildning kommer ärva utskrifterna.

När folk röra saker, lämnar de efter sig en rest av material. Genom att använda ett pulver som vidhäftar till detta material, är det möjligt att se en utskrift av personens hand, palm, eller fot. Detta tryck kan användas för att identifiera den personen, som förbinder honom eller henne till en brottsplats. Fingeravtryck har använts i rättsmedicinsk undersökning sedan slutet av 1800-talet, och de är förmodligen en av de mest kända aspekterna av kriminalteknik till många civila idag.

Formuleringen av fingeravtryck pulver är viktigt. Lätta pulver används för att utveckla utskrifter på mörka ytor, medan mörka pulver står ut mot ljusa ytor. Vissa utredare använder fluorescerande eller ljust färgade pulver för att få mer detaljerad information. I samtliga fall måste fingeravtryck pulvret för att vara mycket bra, och det måste motstå klumpbildning. Det kan appliceras med en delikat borste eller genom att blåsa pulvret över ytan skall lämna fingeravtryck. Vissa kriminaltekniker använder magnetiskt pulver, som använder en applikator som inte kommer direkt beröra fingeravtryck.

Fingeravtryck kommer inte att visas på alla ytor med fingeravtryckspulver. Släta ytor tenderar att vara det bästa för fingeravtryck. Fler ojämna ytor kan fortfarande ibland fingeravtryck genom rykande, vilket innebär förångning ämnen såsom lim och fläktade dem över ytan, vilket gör att ämnet att fästa och ta fram fingeravtryck.

  • Fingerprint pulver används för att samla in latenta utskrifter eftersom de inte är synligt under normala förhållanden.
  • Lätta pulver kan användas för att utveckla utskrifter på mörka ytor, medan mörka pulver används för att utveckla utskrifter på ljusa ytor.
  • Fingeravtryck kan användas för att länka någon till en brottsplats.
  • Ett fingeravtryck samling kit innehåller puder.