Vad är skillnaden mellan Bring och Take?

November 5

Skillnaden mellan föra och ta två viktiga verb, ofta förvirrad. Den viktigaste punkten är att du ska titta på dessa verb i förhållande till din eller annan högtalare läge. När högtalaren vill ha något att komma till honom, får han be en annan person att "föra" den posten. En kvinna värd en middag kanske be någon att ta en aptitretare. Högtalaren refererar sin egen plats, eller var hon håller middagen som en plats nära henne. Aptitretare kommer att föras till henne.

Här är där skillnaden mellan ta och ta blir lite förvirrande. Ur den person som begärt att få förrätt av kvinnan värd middagen, de tar förrätt till ett avstånd ifrån dem (platsen för middag). När du blir ombedd att ta med förrätt till en händelse, kan du berätta för någon annan att du tar förrätt till middagen. Du är inte i många fall föra förrätt, tills du kommer till värdens destination och tillkännage, Du skulle inte vilja använda "Jag har fört en aptitretare.": "Jag har tagit aptitretare," när du får till värdens destinationen, om du inte vill oroa honom eller henne att du spiriting bort deras mat. Men du kan tala om värden, om du är både i köket, "Jag har tagit aptitretare in i matsalen," eftersom du har tagit bort aptitretare till en annan plats än den där du och värden är.

Men här är den roliga delen som ofta får människor väldigt förvirrat om skillnaden mellan ta och ta. Om du pratar i telefon med den kvinna som vill ha förrätt, kommer du inte be henne, "Vad ska jag ta till middagen?" Du skulle fråga henne: "Vad ska jag ta med mig?" Det här är för att du är tittar på åtgärder från hennes perspektiv och hennes plats. Du kan också fråga, "Får jag ta med en gäst? "Är det något du vill att jag ska vara med sig?" Även ur ditt perspektiv, skulle du vara med något till middagen, om du bor i samtal med kvinnan, du diskutera det från hennes perspektiv och hennes plats.

När två eller flera parter tittar på åtgärder från samma perspektiv, att en sak är "förs" till sin plats, oavsett om den platsen är densamma, de saker är "väckts", inte vidtas. Ett annat exempel på skillnaden mellan föra och ta kan vara till hjälp.

Antag två affärsmän sätter iväg till ett möte tillsammans där de måste presentera en föreläsning. Om de är båda går till platsen för mötet, kan man säga till den andra, "Glöm inte att ta med noterna." Detta beror på att de två affärsmän båda går samman och anteckningar kommer att förbli med dem, huvudsak på deras plats hela tiden. Och naturligtvis, när du kommer till mötet, en annan angelägen medarbetare kan fråga, "Har du föra anteckningar?"

Nu säger bara en affärsman ger dig iväg till hans affärsmöte, medan den andra vistas någon annanstans och inte deltar i mötet. Som affärsman går till mötet lämnar, affärsmannen som vistas säger, "Glöm inte att ta anteckningar." Anteckningarna är "lämnar" affärsmannen inte närvara vid mötet och ses ur hans perspektiv. När de två reser tillsammans, de gör det med noterna och visa motivet från den slutliga platsen där det behövs noterna.

Således skillnaden mellan ta och ta stor del beror på från vilket perspektiv du funderar på saken. Om du tar bort något till en annan plats, från ditt perspektiv du normalt "ta det", från att börja slutliga plats. Om du frågar efter något att komma till dig, eller letar med tanke på den person eller plats på resmålet, kommer du att "föra den." När du ber någon att få dig något, frågar du honom eller henne så att den, men när du ber någon att ta bort något du be honom eller henne att ta den. Det beror helt på hur du visar konversationen, och från vems perspektiv man visa det.