Vad är Antioxidant terapi?

October 28

Antioxidant terapi är ett sätt att behandla patienter med en mängd olika naturliga vitaminer och näringsämnen för att försöka begränsa vissa typer av degenerativa villkor. Läkare tittar på hur man använder den här typen av medicinsk behandling för att hjälpa patienter att bekämpa en rad sjukdomar från diabetes till hjärt-frågor. Antioxidanter finns naturligt i en rad livsmedel, och som ett resultat, är vetenskapen om antioxidantterapi nära knuten till vetenskapen om näringslära.

Antioxidanter är en kategori av kemiska element i vitaminer och näringsämnen som hjälper till att förhindra oxidation i kroppen. Forskare definierar oxidation tekniskt som avlägsnande av elektroner från molekyler. På en annan nivå, är oxidation en process som möjliggör negativa cellulära aktiviteter som kan leda till vissa typer av cancer eller hjärtproblem.

Antioxidanter finns i en mängd olika frukter och grönsaker som paprika, gröna, tropiska frukter, citrusfrukter och andra färgglada naturliga livsmedel. De näringsämnen som innehåller för höga halter av antioxidanter värde inkluderar vitamin C och E-vitamin, liksom andra faktorer som kallas antocyaniner och anthocyanidins som bidrar färg till bär och färgglada växter. Alla dessa kan läggas till en diet för att öka bodyâ € s absorption av antioxidanter, men mycket av detta hälsovärde kan förloras i matlagning, bearbetar eller förvarar livsmedel, vilket gör det svårare att leverera en hög volym genom enbart diet .

Antioxidant terapi kan innefatta kostförändringar samt särskilda kosttillskott. Generellt är antioxidanter kosttillskott ses som relativt säker. Det finns några biverkningar av högt intag av vissa antioxidanter, bland annat illamående eller magbesvär. Andra biverkningar och medicinska interaktioner kan gälla för vissa individer.

Vissa läkare är entusiastiska över vad antioxidant terapi kan ge till ett brett spektrum av patienter. Andra läkare är kritiska till vårdslös eller oövervakat användning av antioxidanter kosttillskott, och varna allmänheten om att individer bör se sin läkare och samråda med dem innan de påbörjar en behandling med antioxidanter kosttillskott. Dietister och livsmedelsexperter vill generellt allmänheten att veta mer om antioxidanter och hur man använder dem i en daglig kost för att dra nytta av ett brett utbud av hälso kemiska interaktioner. Fler människor världen tittar på livsmedelsvetenskap som ett sätt att bekämpa sjukdomen och ge en livskvalitet för sig själva. Antioxidant terapi genom kosten passar in i denna filosofi smarta äta.

  • Antioxidant terapi kan innehålla särskilda kosttillskott.
  • Grönt te, oavsett bryggt eller tas som ett komplement, är fullmatad med antioxiderande polyfenoler.
  • Jordgubbar, blåbär och björnbär är alla bra källor till antioxidanter.
  • Citrusfrukter, som innehåller mycket C-vitamin, används ofta i antioxidant terapi.