Vad är en DUI Uppskjuten Åtal?

November 4

DUI uppskjuten åtal är ett alternativ till fängelse eller andra påföljder för någon som har fångats körning under påverkan av alkohol. Detaljerna i en uppskjuten DUI åtal kan variera, beroende på vilken jurisdiktion, men vanligtvis innebära en längre skyddstillsyn och ett avtal för att uppfylla de krav som ställs av domstolen, som att ta alkoholism klasser och med en anordning som monteras på oneâ € s bil som förhindrar rattfylleri. Om en person uppfyller alla krav domstolen ställer för rattfylla uppskjuten åtal, kan han undvika körkortsindragningar, böter och fängelse en domare skulle normalt utdöma. Om han bryter mot villkoren i DUI uppskjuten åtal kan dock en domare tillämpa de typiska påföljder som tillåts för DUI brott.

I många jurisdiktioner är en DUI uppskjuten åtal ett alternativ för personer som har belastats med en DUI. Istället för att acceptera vad som helst mening och påföljder en domare beslutar att fastställa, kan en svarande överens om att en DUI uppskjuten åtal. Det innebär oftast att svaranden wonâ € t möta någon av de typiska påföljder, såsom fängelse och upphävandet av hans driverâ € s licens. Istället kan han behöva underkasta sig några år av skyddstillsyn, alkoholism klasser, workshops genom vilka en svarande lär sig om offer för rattfylleri olyckor och andra behörighetsspecifika krav.

Vissa jurisdiktioner förbehåller DUI uppskjuten åtal alternativ för personer som är alkoholister av. Detta innebär en person som kör medan berusade, även flera gånger, inte kan vara berättigade om han är alkoholist. Sådana jurisdiktioner kräver också åtalade för att utvärderas av proffs som är duktiga på att identifiera alkoholism. När svaranden har identifierats som en alkoholist, kan han vara skyldig att ta alkoholism klasser, på egen bekostnad, under en betydande tidsperiod. Till exempel är en svarande som krävs för att ta dem för två år i vissa jurisdiktioner.

Enhetskrav Tändspärr ingår ofta som en del av DUI uppskjuten åtal också. När denna enhet installeras på en bil, måste föraren andas in den innan han kan starta sin bil. Om defendantâ € s alkoholhalt i blodet är för hög för säker körning, kommer bilen inte att starta. De flesta DUI uppskjuten åtal order kräver åtalade för att ha dessa enheter installerade på någon bil de kommer att driva, vanligtvis på egen bekostnad.

En uppskjuten DUI ger vanligtvis en person med en andra chans. Om han uppfyller kraven i domstol och stannar borta från problem, har han inte möta de vanliga straff för rattfylleri. Om han inte uppfyller de krav som ställs av ordning, men kan han förlora denna andra chans och möta de fullständiga sanktioner som tillåts enligt lag.

  • Någon belastats med en DUI skulle kunna undvika några av de påföljder med en uppskjuten åtal.
  • Med uppskjuten åtal för en DUI brott, kan en person undvika tjänstgör tid i fängelse.