Plocka upp en Tappad Stitch från flera rader nedanför

January 10

Att plocka upp en tappad maska ​​från flera rader nedan, behöver du en virknål. Plocka upp en tappad maska ​​från flera rader nedan genom att rita den obearbetade strängen genom tappade stygn framifrån eller bakifrån - och det beror på om du arbetar med slätstickning eller rätstickning.

 • I slätstickning: Att rädda en tappad maska ​​från sticka sidan av slätstickning (om aviga sidan är vänd, vända det), når genom den tappade sömmen med en virknål och plocka upp den nedersta strängen i stegen. Dra sedan strängen genom sömmen mot dig för att bilda en ny söm.

  Upprepa denna manöver för att dra varje efterföljande sträng i stegen genom öglan till sista strängen har fungerat.

  Plocka upp en Tappad Stitch från flera rader nedanför

 • I rätstickning: Att plocka upp flera rader av tappade maskor i rätstickning, måste du växla riktning som du drar steg strängarna genom tappade stygn.

  Dra igenom framsidan av sömmen för att skapa en sticka stygn, och dra igenom baksidan av söm för en aviga.

  När du avgöra om den första sömmen som ska räddas är ett stickat eller aviga, är fix lätt som helst. Bara fixa den första maskan, sedan växla dra stygn från varje riktning tills du har dragit igenom den sista strängen. Placera den sista slingan på LH nålen i färdiga arbetsställning och arbeta som vanligt.

  Plocka upp en Tappad Stitch från flera rader nedanför

  Plocka upp en aviga från baksidan

För att avgöra om du drar en tappad maska ​​genom den främre eller bakre, följ den nedre strängen åt sidan (åt båda hållen) för att se vad den söm som är ansluten till det ser ut. En söm som ser ut som ett V är en stickad söm; en som ser ut som en bula är en aviga.

Om du drar en loop genom från en sträng i fel rad, har du en stor - och fula - glitch i ditt arbete. Så plocka upp trådar i rätt ordning, och kontrollera att se till att den söm du har gjort matchar de bredvid.

Sikta på att göra dina räddade stygn i samma storlek som sina grannar. När du arbetar på tappade sömmen i och komma tillbaka till arbets din nuvarande raden, ge lite bogserbåt på ditt arbete i varje riktning för att blanda stygnen.