Vad är en förbindelseledningen?

April 25

En förbindelseledningen, även känd som en slips trunk eller en privat stammen, är en fysisk linje som förbinder två eller flera system privata telefon. Med denna anslutning kan ett företag eller annan stor organisation för att inrätta ett kommunikationsnätverk som gör det lättare för flera platser att arbeta tillsammans. För en kund ringer in, kan anknytningarna ge sken att flera platser är faktiskt en plats.

Att ha en separat telefonlinje för varje person, skulle dator eller fax vara kostnadseffektivt oöverkomliga för de flesta stora organisationer. Istället organisationen kommer ofta att investera i en privat telefonsystem kallas en telefonväxel. Detta system gör medlemmarna i organisationen för att ringa andra medlemmar som använder interna anknytningar snarare än inkommande och utgående telefonlinjer.

När det finns ett behov av frekvent kommunikation mellan två eller flera platser som inte är fysiskt anslutna, kan organisationen köpa en dedikerad länk mellan PBX system på dessa platser. Denna länk som binder två system samtidigt, är känd som en förbindelseledningen. När dessa rader är installerade, kan medlemmar i organisationen i varje läge slå varandras förlängningar direkt. Det finns flera fördelar med denna teknik.

Först, det minskar telefontrafik på företagets inkommande och utgående telefonledningar. Utan en slips linje, skulle lokaliserings A anställda behöver använda en utgående telefonlinje att ringa plats B. Det samtalet skulle komma fram till platsen B på en av sina inkommande telefonlinjer. Med en privat linje, behöver dessa samtal inte använda ett utgående eller inkommande telefonlinje. Detta innebär att företag kan spara pengar genom att betala för färre telefonlinjer att rymma deras samtalstrafik.

För det andra, kan en slips linje spara pengar för företaget genom att minska avgiftssamtalskostnader. Innan en förbindelseledningen, om två platser är belägna i olika regioner eller städer, skulle varje telefonsamtal mellan orter ådra långväga avgifter. Efter, det finns ingen per-samtal eller minutavgift. Om fjärr räkningar för samtal mellan platser var högre än den månatliga kostnaden för förbindelseledningen, kan företaget njuta betydande besparingar.

För det tredje kan en förbindelseledningen förbättra kundservicen. Om en kund ringer plats A men faktiskt behöver tala med någon på plats B, kan den anställde överföra samtalet med den privata linjen. Kunden behöver inte hänga upp och ringa ett annat nummer, så hans behov är i allmänhet uppfylls snabbare.