Vad är Armoniche Pasta?

April 29

Armoniche pasta (uttalas ahr-moh-NEE-kay) är ett durumvete pasta i form av vågiga halv volanger böjda runt en slät cylindrisk kärna. Liknande i storlek och form för att radiatore, liknar armoniche pasta små munspel. Som en medelstor till stor, ruggig nudel, armoniche pasta är utmärkt för servering med rejäla såser och pastasallader. Vecken fånga ingredienser i mer omfattande såser, så det är lämpligt för servering med chunky Bolognaise, svamp, puttanesca och andra grovt texture såser.

Durumvete, används för att producera armoniche pasta, är en av de svåraste vete. Dess höga protein och hög glutenhalt är idealiska för pasta, bidrar elasticitet och fasthet bettet. Den gula frövitan av durumvete, mals till gryn, ger pasta dess karakteristiska ljusguldfärg.

Vid val torkad pasta, leta efter pasta utan sprickor eller ljusa eller mörka fläckar. Färgen ska vara enhetlig guldgult. Sprickor i pastan kan orsaka att falla isär under tillagningen. Armoniche pasta har vågiga volanger. Även om volanger kan bli ännu eller ojämn i storlek, för att säkerställa jämn tillagning bör pastan i sig vara relativt jämn.

Armoniche pasta kan hittas i röda, gröna och andra färger. Den färgade pastan tillverkas genom tillsats av vegetabiliska puréer såsom tomat och spenat. Färgade pasta är särskilt attraktivt i kalla pastasallader.

Att laga armoniche pasta och andra torkade pasta, använd en tillräckligt stor pott för att rymma den önskade mängden pasta. En fullsatt potten kommer att resultera i klibbiga, hopklumpade-ihop nudlar. En stor, lång stockpot är idealisk för matlagning större mängder än £ 1 (455 g) av pasta på en gång. Fyll krukan högst tre fjärdedelar full av vatten. När vattnet kommer till en koka, tillsätt salt. En bra tumregel är 5 liter (4,7 L) vatten och 1 msk (18 g) salt per 1 £ (455 g) pasta. Lägg inte till olja i vattnet.

Var noga med att följa paketet riktningar vid matlagning. Armoniche pasta, liksom alla pasta, bör kokas bara tills al dente, eller "till tanden." Gör inte misstaget att överkokning. Armoniche pasta är bäst när det är mört, men lite fast ändå, gör det möjligt att stå upp till vikten av såsen kommer det att serveras med. Kokning pastan kommer att resultera i en obehaglig sörjig textur.

Pasta är som bäst när de kokta precis innan servering, men det är möjligt att förbereda den i förväg. Om du vill laga mat och hålla pasta för mer än ett par minuter, helt enkelt förbereda enligt ovan, rinna av väl, kasta med lite olivolja och häll i en stor återförslutningsbar plastpåse. Förvara i kylskåp. När du är redo att använda, fördjupa sig i kokande vatten i en minut eller tills genomvarmt och avlopp. Var noga med att inte koka för länge eller pasta blir stel och överkokt.

Om servering direkt, dränera armoniche pasta och blanda med sås. Skölj inte pasta. De naturliga stärkelser i pastan hjälpa såsen att följa lättare för de vågiga volanger. Av samma skäl, om inte förbereda pasta i förväg, undvika att lägga olja eller smör innan du lägger sås. Oljan kommer att göra volanger i armoniche pasta "hal" och sås kommer inte klamra också.

Torkad pasta som förvaras på en sval, torr plats kommer att stanna bra för ungefär ett år. Okokt färsk pasta måste kylas och användas av utgångsdatumet på förpackningen. Hemgjord färsk pasta bör förvaras i kylskåp och används inom 3 dagar, frysas i upp till en månad, eller torkas och lagras på hyllan som torkad pasta. När kokta, måste pasta kylas och bör konsumeras inom 3 till 5 dagar.