Vad bör jag tänka på när få en pedikyr?

May 5

Vissa kvinnor gömmer sina fötter i gymnastikskor, loafers eller sandaler som täcker större delen av foten. Andra visar sina fötter i badskor eller skinny sandaler. De som visar sina fötter, och ibland de som inte gör det, kanske vill få en pedikyr. En pedikyr är en manikyr för fötterna.

En pedikyr tar vanligtvis ca 30 minuter, beroende på de tjänster som erbjuds. En grundläggande pedikyr kommer att innehålla en fotbad, ha tånaglar trimmas och formad, med nagelbanden klippta och förhårdnader pumiced, och slutligen ha tånaglar målade. Vissa salonger erbjuder extra tjänster såsom fotmassage, varma paraffin bad och även salt eller kelp wraps. Hela idén är att göra fötter ser så attraktiv som möjligt.

En kvinna överväger en pedikyr kommer förmodligen vill se om salongen hon regelbundet går till erbjuder tjänsten och hur mycket det kostar, tillsammans med vilka tjänster som ingår. Om pedikyr inte erbjuds på hennes vanliga salong, kan hon ofta titta i gula sidorna för att se vad salonger i hennes område erbjuder dem.

Pedikyr priserna varierar beroende på salongen och tjänsterna. En grundläggande pedikyr är vanligtvis cirka US $ 20, och priserna ökar därifrån. Ett alternativ för en billigare pedikyr kan vara att gå till en kosmetologi skola som erbjuder skönhetsbehandlingar för allmänheten. En kvinna skulle förmodligen få en pedikyr från en äldre elev, och priset kan vara så lågt som US $ 5- $ 10. Eftersom en pedikyr är mycket svårare att röra upp än en frisyr, kan en kvinna förmodligen få en pedikyr på ett kosmetika skolan med tillförsikt.

En annan punkt att tänka på är vad man ska ha för en pedikyr. Korta kjolar eller korta shorts kan vara problematiskt, eftersom pedicurist kan lyfta benen för att göra jobbet. Byxor som lätt rullas upp är förmodligen det bästa alternativet. Dessutom bör pedicurist emot ett tips, vanligtvis cirka 10-20 procent av avgiften beroende på de utförda tjänsterna. För särskilt bra tjänst eller utökade tjänster, bör spetsen vara cirka 30 procent.

  • En grundläggande pedikyr kommer att inbegripa användning av pimpsten på förhårdnader.
  • En fotmassage kan ibland erbjudas tillsammans med en pedikyr.
  • En person som har ett fotbad som en del av en pedikyr.
  • Pedikyr ofta slutade med en tillämpning av nagellack.
  • Människor att få en pedikyr bör överväga vilken typ av skor de kommer att bära efter behandlingen.
  • Metallapelsin pinnar används för att driva nagelbanden tillbaka.
  • Tånaglar med en fransk pedikyr.