Vad är Vegan Pesto?

November 11

En vegan pesto är en variant av traditionell pesto som inte innehåller några ingredienser som härrör från djur. I de flesta recepten, innebär detta att substituera osten. En traditionell pesto görs typiskt med en riven hårdost som parmigiano reggiano eller pecorino, medan en vegan version skulle eliminera denna ingrediens eftersom det är en animalisk produkt. Även om det antas att pesto sitt ursprung i Genua, är varianter av de röda och gröna versioner finns i hela världen.

Pesto är det italienska ordet för sås och traditionellt görs med en mortel, men oftare i en matberedare. Vitlök och pinjenötter är dunkade med mortelstöt eller behandlas förrän reduceras till en pasta. Till denna blandning sättes basilikablad och grovt salt. Ingredienserna maldes samman tills krämig och sedan osten och lite olivolja införlivas.

Om att göra röd pesto, är soltorkade tomater eller röd paprika läggs istället för basilikablad. Mandel ibland ersätta pinjenötter, och några variationer mix myntablad in med basilika. Den sicilianska versionen lägger tomat och minskar mängden basilika.

Veganer konsumerar inte några animaliska produkter eller biprodukter, inklusive kött, mejeriprodukter och honung. Som ett resultat är vegan pesto en variant av det traditionella receptet som eliminerar eller ersätter osten ingrediensen. De flesta vegan pesto recept antingen eliminera ost eller inkludera fler pinjenötter eller en annan mutter som cashewnötter eller valnötter. Vissa vegan pesto recept kan också ringa för lite miso pasta, som lägger sälta normalt genomsyras av osten.

Vegan pesto härmar allmänhet konsistens och smak av traditionell pesto och kan serveras på samma sätt. Pasta som trofie eller trenette vanligen serveras med pesto, och sås kan användas på pizza. Pesto kan också användas som topping på tomater och kokt potatis. Pesto är också traditionellt serveras på skivat nötkött, men veganer skulle inte konsumera kött och därför vegan pesto inte bör erbjudas en vegan på detta sätt.

Många olika sorters nötter och grönsaker kan användas för att göra vegan pesto och inkludera näringsrika livsmedel i en kräsen eaterâ € s kost. Suppleant spenat och persilja för basilika och använda valnötter och näringsmässiga jäst för att minska fett och öka näringsvärdet. Andra vegan varianter kan kräva koriander, pumpafrön och chilipulver. Möjligheterna är nästan oändliga.

Vissa traditionella och icke-italienska versioner av pesto är naturligt vegan och behöver inte ändras för att möta en Vegana € s kostkrav. Variationen nativa till Provence, till exempel, kallas pistou och är tillverkad med basilika, vitlök, och endast olivolja. Italienska-inspirerade versioner som finns i Tyskland och Peru eliminera ost och införliva svarta oliver, champinjoner, eller spenat.

  • Basil, som används vid framställning av pesto.
  • Vitlök och lök är oumbärliga ingredienser i många vegan pesto såser.
  • Vegan pesto görs med hjärtvänlig olivolja.
  • Röd paprika kan användas i stället för basilika att göra vegan röd pesto.
  • En vegan röd pesto kan göras med hackade tomater, basilika, vitlök och olivolja.
  • Vegan pesto pasta.