Vilket är bäst, en vinyl, Chain eller trä staket?

December 5

Det finns inget enkelt svar på denna fråga förutom att säga att den bästa typen av stängsel är den som bäst tjänar sitt avsedda ändamål. Staket är installerade för en mängd olika skäl, allt från säkerhet för ett husdjur eller barn privatliv eller rent estetiska skäl. Antingen en vinyl, kedjelänk, eller trä staket är en livskraftig stängsel alternativ, alla med sin egen uppsättning fördelar och nackdelar.

En vinyl stängsel är både estetiskt tilltalande och som underhållsfritt som ett staket kan få. Vinyl stängsel kommer i en mängd olika stilar och höjder, vilket gör det till ett perfekt val för nästan alla stängsel ändamål. Vinyl stängsel finns i olika färger och bredder samt. Den hållbara konstruktionen av vinyl stängsel är tilltalande, så är det låga underhålls aspekt av vinyl - du behöver inte måla eller bets, bara att tvätta. Dock är vinyl stängsel oftast dyrare per fot än kedjans länk eller trä alternativ.

Kedjelänk stängsel är den billigaste typen av stängsel, men till skillnad från en vinyl eller trä staket, ger en kedja länk staket ingen sekretess. En kedja länk staket kommer att bli en ganska tålig stängsel alternativ, men ett som är benägna att rost och skrovlig. Men slitage på en kedja länk staket är mindre uppenbart än slitage på ett trä staket, och kräver mindre underhåll. Kedjelänk stängsel är ett utmärkt val för begränsade budgetar samt situationer där bara tillfälligt stängsel kan krävas.

En trä staket kombinerar estetik och integritet på ett något mer överkomligt pris än vinyl. Trä staket kan köpas i olika höjder och stilar och kan accentueras av olika postslagklippare, vilket gör det möjligt att staketet någon stil hem därefter. En trä staket ser trevligt och naturliga egenskaper trä gör det lockande för många husägare. Den största nackdelen med ett trä staket är underhållet.

Ungefär som ett trädäck, behöver en trä staket som ska tvättas och färgas varje par år för att hålla det ser trevligt. Trä staket kan också ruttna bort på platser, vilket gör dem mindre hållbara än vinyl och kedjelänk staket. När du väljer trä, räkna med en eventuell liten ökning husägare försäkring, till följd av en ökad risk för brand som orsakats av herrelösa gnistor från en utomhus eldstad, grill, eller skadad kraftledning.

Kort sagt, att välja mellan en vinyl, kedjelänk, eller trä staket är en fråga om överkomliga priser och övergripande utseende och funktion. När korrekt installerad och underhållen, är de flesta någon typ av staket acceptabel för att hålla små barn och husdjur säker, men integritet och utseende kan bara uppnås genom vinyl eller trä fäktning alternativ.

  • Den typ av staket som väljs beror av fastigheten och användning av stängslet.
  • Galvaniserad ståltråd används ofta för att väva tyg av en kedjelänk staket.
  • En trä staket kan vara estetiskt tilltalande och prisvärd.