Vilka är de vanligaste Ankel Symtom?

August 20

De vanligaste ankel symtom hos dem som har lidit skada eller som arbetar med ett kroniskt tillstånd, är relativt lika. De kan innefatta smärta, svullnad, stelhet, instabilitet, domningar, eller en popping eller sprakande ljud i leden. Det finns en mängd olika saker som kan orsaka fotled symptom, såsom artrit, stukningar, och frakturer.

Smärta orsakad av skada kan antingen vara skarp och akut eller tråkig och ömmande. Den vanligaste typen av fotled smärta orsakas av en stukning, som hänvisar till den plötsliga sträckning av senor utanför deras gräns. Smärtsam fotled symtom kan vanligen åtgärdas med is, kompression, vila och smärtstillande läkemedel. Om smärtan blir svår eller varar längre än vanligt, bör en läkare ska besökas för att upphäva möjligheten till en fraktur.

Stelhet är också en av de vanligaste ankel symptom, främst hos dem som återhämtar sig från en skada eller som har artrit. När den inte åtföljs av smärta, kan stelhet i leden bara orsakar oförmåga att flytta så snabbt eller effektivt. Ofta styvhet kommer tillsammans med eller som ett resultat av fotled smärta och svullnad. I detta fall bör den behandlas med antingen smärtstillande medel, vila och avkoppling, eller komprimering för att låta det gemensamma att läka.

Poppar och sprickbildning i allmänhet kommer som ett resultat av skada, även om artrit kan också orsaka dessa ankel symptom. I de flesta fall finns det ISNA € t mycket en patient kan göra för att förhindra att detta händer. Om smärtan är också närvarande vissa mediciner kan vara till hjälp, även om de kommer sannolikt inte att hjälpa de tongångar uppstår.

Instabilitet är en vanlig biverkning av skador, särskilt i de tidiga veckorna och månaderna efter skadan inträffade. Kronisk och svår artrit kan också orsaka svaghet och instabilitet i lederna. Detta sätter en patient på en hög risk för att skada fotleden ytterligare genom stukningar eller faller. Mycket svaga fotleder kan kräva användning av en fotled brace eller sockerrör för att förhindra fallolyckor. Instabilitet orsakad av skada bör hanteras genom att stanna utanför ankeln så länge som möjligt och genom att undvika aktiviteter som gör åter skadade området mer sannolikt.

Domningar en av de minst vanliga ankel symptom, även om det är kanske det mest oroande för många patienter. Medan en stel känsla i benen eller fotled är ofta inget allvarligt, det kan också tyda tillstånd som kärlproblem och diabetes. I kombination med ytterligare symtom såsom svullnad, kan det tyda på problem med blodtrycket. Fortsatt svullnad, särskilt det som är tillräckligt stram för att orsaka domningar i fotleden och ben, kan orsaka bestående nervskador. Patienterna ska kontakta läkare omedelbart om dessa symtom uppträder.

  • Blåmärken kan åtfölja ett antal fotled skador.
  • Stukningar och stammar är vanliga orsaker till fotled smärta.
  • Is används ofta för att behandla svullnad orsakad av en stukad fotled.
  • Domningar är en av de minst vanliga, men de flesta oroande, ankel symptom.
  • En person med en bruten fotled.