Vilka är de olika typerna av Kimono Jacket?

August 22

Den japanska kimonojacka var utformad för att bäras över en kimono, både för extra isolering och för att skydda kimono från elementen. Ursprungligen män bar kimonon jacka som en del av en formell hakama ensemble, vilket inkluderar flera bitar. Gradvis började kvinnor att anta kimono jacka. I början av 21-talet, är vissa typer av kimono jackor fortfarande bärs av män, vissa är bara bärs av kvinnor, och en del bärs av båda. Även original kimono jackor kan vara dyrt och genomarbetade, lättare, mer informella rockar är populära som samtida japanska dräkter och lounge.

Den haori är halva längden av kimono, i genomsnitt 30 inches (76,2 cm) långa, med den mest formella haori är den längsta och mest formell stil, känd som kuro montsuki haori, reserverad för begravningar eller grade. Liksom kimonos, är de ofta omsorgs mönstrad. Den haori har kimono stil ärmar och en liknande form, och kan bäras på två sätt - öppen eller stängd och fästs ihop med en typ av flätad innerbältet kallas himo, som antingen är bunden eller fast. Himo är dyra, så många män och kvinnor äger en himo som kan tas loss och användas på flera haori. I moderna Japan, haori är populära som dräkter och lounge och ofta sett bärs över västerländsk outfits.

Liksom haori är michiyuki en annan kort kimono jacka. Den har en trekvarts längd och en fyrkantig hals, och är normalt bärs av kvinnor. Det fäster oftast ner fronten med hjälp av tryckknappar och liksom haori, inte använder en yttre bågen. De tenderar att vara gjorda av siden, satin eller sorgflor och saknar ofta de genomarbetade mönster av kimono, även om de ibland kan ha en subtil japanskt mönster av kontroller eller ränder.

Både män och kvinnor bär olika typer av ljus bomull kimono jacka under sommaren, att välja stil beroende på vilken typ av verksamhet Happi, bärs av båda könen, är lätta bomulls rockar med ljusa designer. de är slitna till utomhussommarfestivaler. Hanten finns liknande ljus bomullsjackor bärs som livré med hantverkare och har ofta mer subtila mönster. Båda har ofta japanska texttecken som kallas kanji tryckt på dem.

Andra typer av kimono jacka används som ytterplagg av kvinnor inkluderar torget hals ama och den tjocka douchuugi, som är kantad med bomullsvadd som isolering mot kyla. Det finns också kimonon regnrock, som är vattenbeständigt och används för att skydda den formella kimono under. Dessa är ofta gjorda av syntetmaterial i dagens samhälle. Kvinnor bär också uddar och sjalar över deras kimono, i en tradition lånat från det västerländska samhället.

  • Den traditionella kimono fortfarande sliten i Japan, men är oftast sparas för speciella tillfällen.