Vad är Stall Casting?

July 30

Stall gjutning kan vara en skrämmande och farlig upplevelse för både dig och din häst. Det inträffar när din häst lägger sig eller rullar i sitt stall och fastnar för nära väggen. När detta händer canâ han € t få fötterna under sig för att få tillräckligt med inflytande för att stå upp. Stall gjutning är mycket farligt och de flesta hästar skadas om de blir skrämda och börja stryk. Konsumtion till den grad av chock är ett annat bekymmer med en panik häst.

Om du hittar din häst har kastat sig, är det viktigaste du kan göra vara lugn. Din häst kommer att behöva förlita sig på dig för att hindra honom från att panik. Prata med honom lugnt och försäkra honom att han kommer att bli bra. Om hjälp är nära, säkra en eller två medhjälpare.

Om din häst är relativt tyst, går i hans stall med din assistent. Om det verkar möjligt, kan du försöka att flytta honom något genom att dra omkring honom i svansen. Om detta inte är ett alternativ, loop en longe linje runt varje längst fram- och bakbenen, medan din assistent håller din Horsea € s huvud och försäkrar honom. Stå tillbaka och dra lika mycket på båda longe linjer för att överlämna honom, mot dig. Om det finns utrymme, det skulle vara till hjälp för din assistent att dra ditt Horsea € s chef över samtidigt. Släpp repet så fort din häst har rullat förbi hans manke, eftersom han då kommer att kunna få sig själv upp normalt. Det är viktigt att ge honom utrymme, eftersom han förmodligen kommer att flytta snabbt på denna punkt.

Om din häst är för panik för dig att säkert hjälpa honom, är det bäst att söva honom. Om du har en assistent, få honom eller henne att hålla din Horsea € s huvud för säkerhet medan du injicerar honom med en låg dos lugnande, såsom acepromazin. Detta bör börja arbeta snabbt, och sedan kan du fortsätta med longe line teknik för att överlämna honom så han kan återfå fotfästet.

När din häst är upprätt, kontrollera skador och bedöma hans tillstånd av välbefinnande. Om han krävs sedering, är det bäst att ha din veterinär besök för att bedöma att din häst inte har skadat sig. Erbjud din häst vatten men tillåta honom att slå sig ner innan du fortsätter att äta.

Det enklaste förebyggande åtgärd för stall gjutning är att banken dina bås. Detta innebär att lägga till en rad (eller bank) av strö längs varje vägg i ditt stall. Det bör vara minst 6 inches (15,24 cm) höga och 6 inches (15,24 cm) bred. Detta kommer att hindra din häst från att kunna komma för nära väggarna i hans stall. Andra alternativ för stall gjutning är säkerhetsremsor. Dessa upphöjda gummi prognoser skapar en yta din häst kan använda för att skjuta sig själv utanför muren. Spontade paneler kommer också att ge din häst den nödvändiga hävstång till höger själv.

Stall gjutning är sällan traumatisk och brukar inte leda till skada. Vissa hästar kommer att bedöma deras situation och vänta på hjälp att komma fram, medan andra kommer att utnyttja sin hov mot en vägg och pressar sig tillbaka tillräckligt för att kunna stå. En stall gjutning kan presentera en ganska skrämmande bild men med omsorg är det oftast möjligt att hjälpa din häst på fötter, även om du är ensam.

  • Stall gjutning uppstår när en häst ligger ner och inte kan komma på fötter, eftersom det har blivit instängda för nära väggen i båset.
  • Efter ett stall gjutning incident, bör en veterinär kallas för att säkerställa att en häst inte har skadat sig från händelsen.