Hur du publicerar din iWeb webbplats

August 18

När du är klar med en ny iWeb sajt, gör Mac Snow Leopard det lätt att få dina mästerverk på webben. Du kan publicera din webbplats med hjälp av ditt MobileMe-konto eller publicera till en separat server som underhålls av en tredje part (kanske din ISP, ditt företag, eller Dave nedåt gatan).

Du anger var din iWeb-webbplats kommer att publiceras från skärmen Site Properties. Klicka på webbplatsens namn i Site Organizer att visa Publicera på popupmenyn. iWeb erbjuder följande publiceringsalternativ:

Hur du publicerar din iWeb webbplats

Välj var att publicera din webbplats.

  • Publicera till MobileMe: Din webbplats är värd Apple som en del av ditt MobileMe-abonnemang. Applikationen tar hand om allt, ladda upp några ändrade sidor eller media.
  • Publicera till FTP-server: Det här publiceringsalternativ ger dig en helt annan samling inställningar på skärmen Site Properties. Du € ll behöva möblera iWeb med din webb Servera € s FTP-inställningar (som bör lämnas till dig av värden) och din Sitea € s adress (eller URL).
  • Publicera till en lokal mapp: Det sista publicerings alternativet skapar en mapp på hårddisken som innehåller alla filer att visa din webbplats. Detta är möjligheten att välja om du € re inte ett MobileMe abonnent och du donâ € t använda en tredjeparts webbhotell. Du kan lägga till dessa filer direkt till ditt hem eller företag webbserver. Än en gång, måste du ange adressen till webbplatsen som det kommer att visas på internet när du har kopierat eller ladda upp webbplatsfiler till servern.

Efter du € ve ställa in typ av publicering av webbplatsen kommer att använda, itâ € s tid att ta hand om företag! Klicka på platsen för att markera den i Site Organizer och klicka sedan på webbplatsen knappen Publicera i verktygsfältet. Applikationen tar hand om allt annat, ladda upp automatiskt alla sidor och media (om du väljer MobileMe eller FTP-publicering) eller spara dem på din hårddisk (om du valde Lokal mapp alternativet).

Har du bråttom? Du kan välja att publicera bara de ändringar som krävs för att uppdatera din webbplats: Istället för att klicka på webbplatsen knappen Publicera i verktygsfältet, klicka på menyn Arkiv och välj Publicera Site ändringar.