Hur väljer jag det bästa Balkong växter?

May 28

För att välja den bästa balkongväxter, måste du överväga klimatet i ditt område och förhållandena på din balkong eller veranda. Välja växter som är väl anpassade till din klimatet kommer att ge dig de bästa resultaten, men du måste också bestämma om din balkong är soligt hela dagen, skuggad, eller någonstans däremellan. En varmt klimat med en balkong som är i full sol lyser växter såsom bougainvillea, kaktusar och prydnadsgräs. Du kanske också kunna höja zucchini, tomater och andra grönsaker beroende på hur mycket utrymme du har. Vissa palmer, ormbunkar och andra växter kan göra bättre på skuggade balkonger, och svalare klimat kan kräva andra typer av balkongväxter.

När du ställer in en balkong trädgård, är den första faktorn att överväga din lokala klimatet. Ursprunglig vegetation är alltid bäst lämpad för det lokala området, och tenderar att kräva lite eller inget underhåll. Icke-inhemska växter kan också göra bra, särskilt om de är från områden som har liknande klimat. Om din lokala klimatet är varmt, då du kommer normalt att behöva välja balkongväxter som är väl lämpade för höga temperaturer. Detsamma gäller för kallare klimat, men du kanske vill överväga att vissa växter kan göra ganska bra på din balkong under våren och sommaren om du tar dem inne under de kallare månaderna på året.

Den andra faktorn att tänka på när vi letar efter balkongväxter är den unika mikroklimat som finns på din balkong eller veranda. Vissa balkonger är skuggade ut under hela dagen, så de förblir svala trots att lokala temperaturer är mycket varmt och torrt. Andra balkonger får full sol hela dagen lång, i vilket fall de kan vara användbara för att odla grönsaker, även i kallare klimat. De särskilda villkor som finns på din balkong kan vara lika viktigt som det större klimatet vid val balkongväxter.

När du har fastställt de särskilda villkor som du måste arbeta med, kanske du vill överväga syftet att din balkong trädgård kommer att uppfylla. Om dina växter kommer att vara rent dekorativt, då kan du göra dina beslut baserat på estetik och lämplighet för din klimat. Det är också möjligt att ha en funktionell köksträdgård på en balkong men, antingen krukor eller plantageägarna. Dessa typer av balkongväxter kan vara ännu mer noga med faktorer som sol och skugga, så se till att du placerar dina tomater någonstans som tar emot hela solen, medan morötter och rotfrukter normalt tål svalare, mer skuggade områden.

  • Fern tenderar att göra bättre på skuggade balkonger.
  • Morötter och potatis odlas på en balkong.