Vad är Water Meditation?

May 20

Enkelt uttryckt är vatten meditation varje meditationsteknik som fokuserar på vatten. Det behöver inte innebära fysiska vatten men kan innebära att visualisera vatten istället. Många typer av vatten meditation existerar, och majoriteten har samma mål: att rensa sinnet, att uppnå avkoppling och att odla känslor av lugn och ro.

Mest praktiserade former inte innebär faktisk vatten. Vanliga former innebär visualisera vatten, oftast liggande i en bekväm ställning i ett tyst rum fritt från distraktioner. Utövaren kan föreställa sig att han eller hon är flytande i en vidsträckta lugnande vatten eller att kallt vatten flödar över hans eller hennes kropp och rensning honom eller henne av föroreningar. Tillsammans med denna visuella, kan meditatören föreställa de trevliga förnimmelser av vatten som flödar över hans eller hennes kropp. Genom att visualisera på detta sätt, blir sinnet friare av spridda tankar, och kan uppnås en djup känsla av avslappning.

Meditatörer har också möjlighet att integrera ljud när gör meditation. Inklusive ljud kan vara så enkelt som att spela en vatten meditation inspelning. Många inspelningar av vatten som är särskilt utformade för meditation är tillgängliga. Man kan välja mellan havsvågor, floder, regn och andra vattenljud. Gå utanför och meditera bredvid ett vattenfall eller sitter med en Zen fontän trädgård installation finns andra sätt att få upplevelsen av ljud till meditation.

Vissa typer av vatten meditation faktiskt involverar vatten. Utövare kan flyta på ryggen i badkar, sjöar eller pooler eller kan utföra långsamma rörelser i vatten. Vissa kurorter och resorts erbjuder guidade vatten meditationer.

Vatten meditation tenderar att vara en av de mest lättillgänglig typerna av meditation för nybörjare eftersom vatten är universell. Alla människor behöver det för att leva, oavsett deras religiösa övertygelse, kön eller nationalitet. Olika kulturer, spelar vatten en viktig roll, och det ofta utgör en integrerad del av andliga metoder. Dessutom, eftersom vatten bildar en stor andel av den mänskliga kroppen, några meditatörer strävar att förstå sina egna kroppar bättre genom bruket av vatten meditation.

Fördelarna med vatten meditation lappar med fördelarna med många andra meditationstekniker. Gör meditation har visat sig lindra stress, mild depression och ångest. Många människor som mediterar också rapportera förbättrad mental fokus och allmänna känslor av välbefinnande. I rörliga vatten meditationer, även aeroba fördelar kan erhållas. Om man vandringar till en fredlig meditation plats, till exempel ett vattenfall, är en potentiell bieffekt övningen uppnås samtidigt nå destinationen.

  • Titta på solnedgången över en vattenförekomst kan vara en idealisk miljö för vatten meditation.
  • Någon kan vandra till ett vattenfall för att utföra vatten meditation.
  • Vissa människor gillar att lyssna på ett soundtrack med havsvågor medan de mediterar.