Vilka är Online Gula Sidorna?

June 1

Online gula sidorna är i huvudsak vad de låter som - en internetversion av den del av telefonboken kallas gula sidorna. Telefonboken gula sidorna skiljer sig från de vita sidorna i att människor kan slå upp företag per företagskategori, t.ex. kemtvättar eller videouthyrning, utan att veta namnet på en anläggning. Online-versioner är liknande, men erbjuder mycket mer anpassnings sökningar. Till exempel kan användaren söka efter företag typ eller namn och kan ange det geografiska läget som ska sökas. Olika gula sidorna erbjuder olika alternativ för användaren.

Det finns många fördelar med att använda nätet gula sidorna över pappersversionen. Förutom att kunna skräddarsy varje sökningen till användarens specifika behov, online-kataloger skära ner på pappersförbrukningen. De har också mer up-to-date information, som en hel nytryck inte krävs för att ändra ett företags adress eller telefonnummer.

Online gula sidor innehåller vanligtvis en länk till en kartläggning webbplats med vägbeskrivning till varje företag. Användaren kan också brukar skriva in sin adress och begära listor inom ett visst avstånd. Dessutom är det vanligt att listor för att tillhandahålla länkar till webbplatsen för varje företag som ingår, där användaren kan hitta ytterligare information utan att ringa eller besöka verksamheten.

Liksom andra Internettjänster, gula sidorna webbplatser konkurrerar med varandra för webbtrafik. Därför kan de erbjuder unika funktioner för att locka nya användare och företagskunder. Online gula sidorna är i allmänhet gratis att använda och göra sina pengar från annonsörer. En speciell funktion som erbjuds av vissa webbplatser är ett fotografi av framsidan av varje etableringar listade. Vissa erbjuder även användarrecensioner och betyg på sina listor.

En relativt ny utlöpare är mobila gula sidorna, som finns på olika trådlösa-aktiverade mobila enheter. Mobila gula sidorna tar bekvämlighet till en ny nivå, eftersom kunden kan söka efter ett företag på språng, utan behov av en telefonbok eller en dator.

  • Gula Sidorna, som traditionellt finns i telefonboken, har också en online-version.
  • Online gula sidor innehåller vanligtvis en länk till en kartläggning webbplats med vägbeskrivning till varje företag.