Vad är friterade fläsk?

May 6

Friterad fläsk är vanligtvis en nedskärning av griskött - eller gris - som åtminstone delvis tillagad i tillräckligt med olja för att helt täcka köttet. Vissa recept placera en hel beredda grillat i en fritös för en timme eller mer, medan andra kräver Panering tunna kotletter och fritering dem i några minuter. I Japan är tonkatsu friterad fläsk som har muddrats i ägg, mjöl och panko ströbröd. Den latinamerikanska skålen kallas chicharron görs av friterings små kuber av fläsk eller fläsk skinn. Friterad fläsk kan serveras på egen direkt från oljan, som används som fyllning eller topping för en annan maträtt, eller kokas ytterligare i en sås att minska eventuell skarp röding på utsidan.

En av de viktigaste utmaningarna i att göra någon typ av friterad fläsk är att upprätthålla temperaturen på oljan. Huruvida fläskkött är en hel skinka eller bara några små kuber, måste oljan hållas på en relativt jämn nivå så att fläskkött kan laga igenom och skarp på utsidan utan att bränna eller förkolning. I allmänhet är olje rätt temperatur till fritera fläsk när bitar av fläsk som läggs bubbla och koka långsamt men inte omedelbart röding eller sjunka till botten med ingen reaktion. Vissa styckningsdelar av griskött måste friterade i en timme eller längre, så att ha ett sätt att hålla temperaturen är avgörande.

Chicharron är en populär latinamerikansk maträtt som görs genom att ta små, feta kuber av griskött och fritering dem i olja tills utsidan är skarp och köttet inuti har bara knappt kokta. Beroende på regionen, det kan också vara precis huden på grisen som är friterade tills det blir skarp. Den resulte chicharron kan ingå i recept för tacos och andra förrätter, eller det kan serveras som tilltugg av sig själv.

Tonkatsu är en japansk maträtt och innebär att man tar tunna snitt av fläsk och belägga dem i mjöl, ägg och panko ströbröd för att bilda en skorpa. De är friterade tills de är knapriga och serveras med en speciell avbländande sås som har söta och jordnära element. Tonkatsu också kan åtföljas av varma japanska senap och andra kryddiga kryddor som hjälper till att skära igenom greasiness av friterade fläsk.

I vissa rätter, medför friterad fläsk förbereda en hel grillat som om det skulle bli grillade. Flavor injektioner av speciella såser, marinader och torra gnuggar kan alla användas för att bidra till att ge köttet anbud, fuktig konsistens och smak när det är gjort fritering. De stekar kan vara friterade i en timme eller mer i vissa fall. I vissa recept, är steken ur fritösen och gräddas i en fuktig ugn över en kastrull med vatten för att hjälpa rekonstruera några bitar på ytan som har crisped för mycket.

  • I vissa recept, kommer fläsk koka i en fritös i en timme placerades därefter i en fuktig ugn.
  • Fläskkött är hög i protein och B-vitaminer, men också mycket fett och mättat fett.