Vad är Cauim?

May 8

Cauim är en slags alkoholhaltig dryck gjord i Syd- och Centralamerika, men det är vanligtvis förknippas med Brasilien. Dess produktion har sitt ursprung i pre-Columbian tider och har fortsatt in i modern tid. Det finns en viss kommersiell Cauim produktion, men det mesta är gjort och konsumeras av ursprungsbefolkningar. Drycken är mycket lik chicha, vilket är en dryck gjord av samma grupper av människor.

Liksom de flesta inhemska recept, kan Cauim ha många varianter. Ofta är det jäst från roten av maniok, som också kallas yucca eller kassava. Det kan också göras med hjälp bananer, majs, ris eller jordnötter; emellertid maniok allmänt anses vara den definierande beståndsdelen. Ibland är andra ämnen läggs till mäsken. Dessa kan bestå av fruktjuicer och socker för att ge smak till färdig produkt och mata jästen i mäsken, hjälper den jäsa.

En egenskap som förenar alla de sorter av traditionella Cauim är den process genom vilken den är gjord. Först caium beslutsfattare, som oftast kvinnor, laga stärkelsebasen ingrediensen. Efter det är kokta, de tuggar den och reformera den till biffar. De laga sedan biffarna igen. Nästa, de kombinerar den två gånger kokt stärkelse med vätska och aromer för att skapa en mäsk, som de tillåter att jäsa.

Chewing hjälper till att bryta ner den maniok, så att den kan fermen; utan det skulle mäsken går dåligt i stället förvandlas till alkohol. Den saliv som blandas med maniok när den tuggas har ämnen i det som kallas diastas enzymer. De fungerar som katalysatorer, lätta omvandlingen av stärkelsen i rötterna till malt socker, som matar jästen som producerar alkohol under jäsningsprocessen.

Tugg Metoden används fortfarande på landsbygden produktion av caium. Det är vanligt i Brasilien, där ursprungsbefolkningen använder maniok för att göra drycken. På andra platser, är den lokala recept baserat på tillgängliga ingredienser; till exempel, i Panama, använder kuna stammen pisanger som bas för dess Cauim mäsk. Produktionen använder den traditionella metoden sker nästan uteslutande i stamsamhällen, så det finns lite dokumentation om dess omfattning.

Det finns också en kommersiell produkt som kallas Cauim som görs av Colorado Cervejaria, en brasiliansk bryggeri. Denna produkt är tillverkad med hjälp av modern bryggteknik - ingen tugga är inblandad. Dess länk till den inhemska drycken är att det också är en öl gjord av maniok; dock sin stärkelsebasen importerade tjeckiska kassava pulver.

  • Cauim ofta jäst från roten av kassava.
  • Vid framställning Cauim, salivhjälpmedel i omvandlingen av stärkelse till en maltsocker som matar jäst som producerar alkohol under jäsningen.