Vad är Lip Butter?

March 18

Lip Butters är läpp behandlingar som normalt innehåller höga procentsatser av vegetabiliska smör och naturligt framställda oljor. Kommersiell läpp smör kan innehålla konstgjorda smaker och färger, så att tillverkarna att skapa smaker som granatäpple-orange, honungs citron och jordgubb-banan. Hemlagad läpp smör innehåller i allmänhet endast vegetabiliskt smör, olja och vax. Eteriska oljor och naturliga färger vaxet ger hemlagad läpp smör sina färger, dofter och smaker.

De med mycket torra läppar kan föredra läpp smör över traditionella medicinska läppbalsam. Salvor brukar innehålla vax och fettalkoholer som fuktgivande medel, som kanske inte är tillräckligt för extremt torra eller mycket känsliga läppar. Sheasmör, samt vegetabiliska, kakao och fruktsmör - sådär gjord av mango - är oftast de viktigaste ingredienserna i en läpp smör. Dessa mjuka, släta ingredienser ofta snabbt mätta och läka torr hud. Eteriska oljor, som ros och lavendel, sedan hjälpa låset i fukt.

Till skillnad från traditionella läppbalsam, inte läpp smör vanligtvis inte kommer i långa rör. Istället är de förpackade i metallburkar eller små plastkrukor med snap eller skruvlock. De flesta läpp smör måste tillämpas med fingret som visser ibland rörigt, hjälper ofta smöret suga in i huden. Värmen från sökandens fingrar smälter smöret något när den tillämpas, hjälper den distribuerar och fullt belägga det drabbade området. Finger ansökan kan också hjälpa människor styra var smöret går och hur mycket de gäller därför att de kan känna vilka områden i läppen behöver mest fukt.

Den generella recept för att göra läpp smör hemma omfattar 2 delar vardera av vegetabilisk smör och olja, 1 del mjukt vax, och flera droppar vardera av önskade smakextrakt och karamellfärg. Tillverkaren kan kombinera olika typer av smör och oljor för att producera en relativt komplex läpp smör. Till exempel kan ett recept innehålla 1 del vardera av mangosmör och kakaosmör, tillsammans med en 1/2 del vardera av oliv, Grapeseed, nypon, och söta mandelolja. Några droppar mango, ros, och mandeleteriska oljor - tillsammans med ett 20-tal droppar apelsin karamellfärg - bör resultera i en fruktig, blommig, persika-färgad läpp smör.

När tillverkaren har valt alla hans eller hennes ingredienser, måste han eller hon helt enkelt smälter ihop dem i dubbel-panna eller i mikrovågsugn. De flytande ingredienser sedan få hälls i små burkar eller krukor och bör tillåtas att bota, oftast över natten. De med en särskilt konstnärlig böjd kan häll lite av smöret till godis formar och sedan, när det är torrt, placera gjutna stycken ovanpå läppen smör i behållarna för att lägga till lite dekoration.

  • Vissa människor använder läppbehandlingar som innehåller höga halter av vegetabiliska smör.
  • Mandelolja är en populär ingrediens i läppen smör.
  • Kakaosmör är ofta en huvudingrediens i läppen smör.
  • Rose olja är en ingrediens i vissa läpp smör.