Bestämma vad Mynt att samla

March 20

Eftersom pengar är en begränsande faktor, oavsett hur mycket av det du har, räkna ut hur mycket du vill budget för din samling och sedan besluta om att spendera det. Här är några förslag på intressanta och utmanande sätt att samla mynt:

  • Valör: Försök att sätta ihop en komplett uppsättning av alla de olika valörer som utfärdats av Förenta staterna. Börja med mynt i omlopp och sedan även föråldrade mynt som en halv procent, en tre-cent styck, en 20-cent styck - mynt som de flesta människor aldrig har hört talas om.
  • Typ: Du hittar ett antal olika typer inom varje valör. Till exempel, halv dollar inkluderar flödande hår, Draperad Bust, Capped Byst, Sittande Liberty, Frisör, Walking Liberty, Franklin huvudet och Kennedy typer. Du kan samla efter typ inom en valör, eller så kan du expandera till andra valörer.
  • Datum: Samla efter datum är ett roligt och prisvärt sätt att få varje dag för en viss serie. Till exempel kan du enkelt samla en halv dollar från varje år de präglades sedan 1900. Det finns ingen anledning att betala extra för en sällsynt myntmärket - bara plocka det billigaste myntet för året och lägga till den i din samling. Inte bara kommer du att ha ett mynt från varje år, men du har lagt till flera olika typer längs vägen.
  • Datum och Myntmärket kombination: Samla alla datum och myntmärket kombinationen blir lite mer utmanande och dyrt. De flesta serier har en sällsynt myntmärket som ibland kan vara oöverkomligt dyr. Du vill inte att försöka samla in en uppsättning av Barber Dimes om du inte har en massa pengar. Du kan hitta och ha råd varje datum i serien utom för de ytterst sällsynta 1894-S - du behöver $ 1.000.000, eller mer för en trevlig en! Å andra sidan finns det flera serier som du kan fylla utan att bryta banken. Om du inte har råd Barber dime set, prova Barber halv dollar istället. Mynten är större, och varje datum och Myntmärket i uppsättningen är överkomligt.

Tänk på att tills nyligen, mynt präglade i Philadelphia hade ingen myntverksmärket.

  • År: Många människor försöker köpa varje mynt som utfärdats under året av deras födelse. Om du är under 50 år gammal, är allt du behöver göra köpa mynta-apparater och korrektur uppsättningar som utfärdas av regeringen i ditt födelseår, plus eventuella jubileumsmynt utgivna samma år. Om du är äldre än 50, kan du behöva söka lite hårdare - men det är halva nöjet att samla mynt, är det inte? Om du verkligen vill gå alla ut, försöker samla mynt utgivna i ditt födelseår av andra länder!