Vad är ett program Group?

March 14

Ett programgruppen är en grupp av program som är relaterade på något sätt. Detta kan innefatta en grupp av objekt som redan är installerade på de flesta datorer, eller en programvara svit med program som hjälper slutföra en rad av liknande arbetsuppgifter. Grupper kan innehålla kontors grupper eller designa grupper, liksom förinstallerade delar av en dators huvudmeny.

Klicka på "start" menyn i alla Windows-baserade operativsystem och det finns flera programgruppen exempel. Till exempel har kategorin "Tillbehör" en rullgardinsmeny. På menyn finns olika program inom den kategorin, bland annat en målning program, en miniräknare, och andra relaterade program.

De flesta program kommer också i en programgrupp. Detta kan innebära ett helt paket av program som hjälper till att slutföra relaterade uppgifter, såsom kontorsprogramvara, eller ett huvudprogram tillsammans med ett avinstallationsprogram och lagt verktyg. Designer programvara kan också komma i programgrupper som inkluderar grundläggande ritprogram, mall program, webbdesign program och andra.

Det finns många fördelar med att ha programgrupper. Den mest uppenbara fördelen är att programmen är lättare att hitta när de är organiserade i grupper. Användare kan navigera datorsystem bättre och med mindre förvirring när program är enklare att hitta och mer lättillgänglig. Så länge det är förstås vad ett program är och vad den gör, kan man hitta det snabbt i sitt utsedda programgruppen.

En annan fördel avser programgrupper som kommer som en del av ett paket svit. Köpa flera program tillsammans är generellt billigare totalt än att köpa varje program för sig. Program grupp programvarupaket kommer ofta på en skiva i stället för flera, vilket gör förpackningen och skivan lättare att hänga med.

Nästan alla program kan lätt passa in i en programgrupp. Om ett nytt program inte går in i en grupp automatiskt, kan man kunna skapa grupper manuellt genom att sätta program och filer till utsedda mappar. Detta möjliggör full anpassning och bättre organisation för att skapa effektiva programgrupper.

Att arrangera ett nytt program, en användare kan högerklicka på skrivbordet och väljer att skapa en ny mapp. Mappen kan heta vad som helst, och program kan läggas till genom att klicka och dra dem till mappen. Detta gör alla program att vara en del av en programgrupp baserat på användarens preferenser och behov.