Vad orsakar Gaspriserna att Rise?

March 1

Medan priset på bröd, mjölk och andra dagliga förnödenheter förblir ganska konsekvent, gaspriserna verkar ofta ganska ologiskt. Men itâ € s inte ägare macken som bestämma det pris du betalar vid pumpen. Över 85 procent av priset på bensin bestäms innan den anländer även vid stationen.

Som du kanske tror, ​​är en av de viktigaste faktorerna som orsakar gaspriserna att stiga utbud och efterfrågan. Under sommaren, när förarna planerar vanligtvis semestrar, går priset på gas upp. Priserna stiger också kort runt Thanksgiving, jul och andra helgdagar där människor förväntas resa för att se familj och vänner. Offentliga farhågor om en bensin brist, såsom vad som hände efter orkanen Katrina 2005, kan driva upp priserna ytterligare.

Bensin är tillverkad av råolja, så det verkar bara logiskt att priset på olja har en betydande inverkan på det pris du betalar vid pumpen. Organisationen för oljeexporterande länder, annars känd som OPEC, kontrollerar över 40 procent av världens € s oljeproduktion och cirka 65 procent av Planeta € s oljereserver. Som marknadsledare är OPEC fri att väsentligt sätta sin egen priset för råolja. Som ett resultat, det finns ingen betydande konkurrens för att pressa ner bensinpriser.

Turning råolja till bensin är en komplicerad process. Tyvärr har antalet raffinaderier i USA minskat kraftigt under senare år. I kombination med en växande efterfrågan på bensin, resulterar detta i en total ökning av gaspriserna. Plötsliga spikar är ofta resultatet av en refineryâ € s mekaniska problem, driftstopp, eller produktionsförseningar.

Om du bor i ett storstadsområde som beordrat användningen av ren luft bränslen, kan du bli förvånad över att dessa bränslen även kan höja gaspriserna. Medan itâ € s sant att ren luft bränslen minska föroreningarna och skydda vår Planeta € s naturresurser, distribuera denna speciella bensin presenterar ett antal logistiska utmaningar för tillverkaren. Dessa kostnader är sedan skickas vidare till förare vid pumpen.

Eftersom det finns ett antal faktorer som påverkar priset på bensin, hitta billiga gaspriserna kan vara ganska svårt. Att köra runt din stad för att hitta den bensinstation som kommer att spara några ören är helt enkelt inte ett praktiskt val. Om du € re verkligen bekymrad höga gaspriser, är den bästa åtgärden för att göra ett försök att minska din konsumtion. Håll ditt fordon välskött för att undvika att använda mer gas än nödvändigt och överväga att göra ditt nästa köp en mer bränslesnåla fordon. Du kan också konsolidera dina ärenden för att eliminera onödiga resor, bilpool med en vän, gå eller cykla till din destination när vädret tillåter, och ta kollektivtrafik när det är möjligt.

  • Gaspriserna tenderar att klättra under sommaren, eftersom folk går på semester.
  • Människor lagringen på bensin kan leda till att priserna stiger.
  • Den största delen av priset på bensin är avgöra innan den anländer även vid bensinstationen.
  • Väderförhållanden som orkaner kan orsaka gaspriserna att stiga.
  • Oljepriset kan avsevärt påverka priset på gas.
  • Gasprishöjningar kan orsakas av skräck över brister, säsongs spikar efterfrågan och produktionsbeslut från oljekarteller.