Hur hanterar jag hår gallring på kronan?

February 25

Det finns olika sätt att hantera hår gallring på kronan. Det är till hjälp för att bestämma den primära orsaken till håravfall. Om du märker ditt hår är gallring, inte bara på kronan men i allmänhet, kan orsaken vara en sköldkörtel problem eller ens en vitaminbrist. I dessa fall kan en läkare eller nutritionist ge en effektiv lösning. Om ditt hår gallring på kronan beror på genetik, kan du prova en rot-lyft hårvård produkt, eller prova en ny frisyr. Det är bäst att rådgöra med en professionell frisör för alternativ.

Effektiva behandlingar finns tillgängliga för dem som upplever håravfall på kronan. Du kan försöka en over-the-counter eller receptbelagda produkt som är utformad för att återföds ständigt hår gallring på kronan. Aktuella lösningar är generellt rekommenderas för håravfall eller gallring hår på grund av ärftliga faktorer. Om du har några allergiproblem eller känsliga frågor, är det bäst att kolla med din vårdgivare innan du påbörjar denna typ av behandling. Om du väljer att använda en aktuell håravfall behandling, vara säker produkten har godkänts av Food and Drug Administration (FDA) eller annan ansedd organisation.

Alternativt kan du prova några stylingtips för att minska effekten av hår gallring på kronan. Det är en bra idé att trimma håret i ryggen, så det inte dra ner håret vid hårbotten och kronan. Använd en bred tand kam för styling, eftersom detta verktyg är till hjälp för att lyfta håret på kronan och få det att verka fylligare.

Hår vävning är ett annat alternativ att överväga. Detta förfarande innebär vävning syntetiskt hår på ditt håravfall på kronan för att uppnå en naturlig och fylligare utseende. En professionell hår designer kan åstadkomma detta för dig, även om det kan vara en mycket kostsam procedur. Risker kan vara en möjlighet också, så det är bäst att rådgöra med en professionell och väga för- och nackdelar innan man överväger detta alternativ.

Män som börjar märka håret gallring på kronan kan välja att bära en peruk eller tupé. Det är viktigt att välja en kvalitet peruk som är en bra matchning för din hudton och befintlig hårfärg. Texturen och stil av peruk är också viktigt, eftersom dålig kvalitet kommer att se konstgjord.

Du bör också överväga att ändra ditt schampo. Använd ett schampo som är berikade med biotin, eftersom detta kommer att bidra till att stärka håret och hålla håret i optimal kondition. Om du måste använda ett balsam, använd sparsamt och endast på ändarna. Undvik tunga sköljningar och balsam i hårbotten och kronan, eftersom detta väger ofta hår ner, vilket gör att det ser platt. Använd i stället en rot-lyft ansökan efter schamponering för att lägga till volym vid rötterna.

  • Fastställande av primära orsaken till gallring hår kan hjälpa en individ att hitta den bästa behandlingen för sjukdomen.
  • Använd ett schampo som är berikade med biotin, eftersom detta kommer att bidra till att stärka håret och hålla håret i optimal kondition.
  • En man med gallring hår.