Vad är en Dowel Screw?

February 22

En plugg skruv är ett cylindriskt metallfästelement med två gängade och avsmalnande ändar. Två träskruvar med sina huvuden avskurna som har svetsats ihop vid de skurna ändarna bildar en dymling skruv. Dessa skruvar används ofta i möbler och andra skogsvana för att skapa ett gemensamt med synliga kontakter. Halva längden av pluggen skruven drivs in i en yta av fogen. Ytorna är inriktade vid anslutningspunkten och centrifugerades i stället för att driva den andra halvan av skruven hela vägen in.

Styva parallella spår på pluggen skruv exteriör grepp och håll det material de drivs in. De flesta styrskruvar är tillverkade av stål för ökad styrka. Dessa skruvar är tillgängliga i en mängd olika bredder och längder för att möta kraven hos de flesta projekt. Många styrskruvar är belagda i zink, eller galvaniserat, för att skydda dem från korrosion på grund av fukt exponering.

Installationen av en låspinne skruv kan inte göras med en vanlig skruvmejsel. Dowel skruvar i allmänhet drivs in tidigare borrade styrhål som är något smalare och kortare. Innehav pluggskruvar med en tång eller skruvstäd grepp kan platta trådarna och göra fästan värdelös. Specialiserade träpinne skruvmejselhuvuden är utformade för att sjunka fästan till en yta utan att krossa trådarna. Flera styrskruvarna på samma gemensamma aktien vikt belastning och öka styrkan i skarven.

Dubbar skruvar ibland medföljer självmontering möbler. Dessa fästorgan är i allmänhet utformade för att vridas för hand utan användning av några verktyg. Instruktioner för montering kan också innefatta att lägga en liten mängd trälim till styrhålet innan körning i pluggskruvar. De styrskruvarna är redo att installera i den intilliggande ytan när träet limmet har torkat. Överstyrning av en låspinne skruv i spånskivor som används i billiga möbler kan orsaka sprickor som minskar stabiliteten för bit.

Avlägsnande svårighet ökas mycket snart pluggen skruven har installerats i båda ledytorna. Använda brute force att dra kopplingen orsakar isär vanligtvis skador på en eller båda av de anslutna bitar. Dowel skruvar kan oftast noggrant fyllda eller sågas i hälften att bryta en anslutning utan att orsaka en paus. Den utskjutande delen av varje halva kan sedan gripas med en tång och vred ut helt.