Vad är en japansk Pine?

April 10

En japansk Pine träd är ett av flera sorter av furu hemma i Japan. Vissa arter finns också växer i Sydkorea, norra Kina, och sydöstra Ryssland. Svarta, röda och vita japanska Tallen är de tre primära typer av japanska Pine, som alla är prisade för sin attraktiva vintergröna blad och form. Dessa träd används främst för utsmyckning, och många är populära för konsten att bonsai, eller estetisk miniatyrisering av träd i containrar.

Den japanska Black Pine tree, ibland kallas helt enkelt "Black Pine," växer naturligt runt kustområdena i Japan och Sydkorea. Det är en populär trädgårds träd på grund av dess naturliga motståndskraft mot föroreningar. I Japan är det ofta används som en trädgårdsträd, och är ett av de mest använda träd för bonsai runt om i världen, med stor omsorg och många år att träna ordentligt.

En japansk Black Pine kan bli upp till 40 meter (131 fot) i dess naturliga utbredningsområde, men sällan når denna höjd utanför dess naturliga livsmiljö. Dess tjocka bark vänder nästan svart när det åldras, börjar som en ljusgrå färg när trädet är ungt. Den treeâ € s nålar växer i par om två, med en vit-färgad mantel vid basen av tillväxten. I utseende, har trädet beskrivits som elegant, intressant, stark, och stoisk.

Den japanska Red Pine tree hittas växer i Japan, Kina, Korea, och i extrema sydöstra Ryssland. Det är en populär prydnadsträd i japanska trädgårdar, och är också odlas för sitt virke. Det finns många sorter av den japanska Röda Pine, inklusive "Pendula", som värderas för sin intressant förvridna form.

Till utseendet är den japanska Röda Pine träd liknar tall, bara utan den blåaktiga nyansen typisk för en tall träd. Det kan bli upp till 30 meter (98 fot) i höjd, och förvandlar en gul-grön färg under vintermånaderna. Nålarna produceras också i par om två, och kan nå upp till 12 centimeter (4,7 tum) i längd.

Den japanska White Pine träd, kanske den minst kända av de tre, också kallad den japanska Five Needle Pine. Till skillnad från andra typer av japanska Pines, är det i den vita furu undersläktet, och används som trädgårdsträd i många länder runt om i världen. Trädet kan växa upp till (25 m) 82 meter lång, och typiskt når en bredd lika med dess höjd, vilket resulterar i en attraktiv konisk form. Den producerar kortare nålar än andra typer av japanska Tallar, når endast 2 inches (5 cm) i längd. Detta gör den till en idealisk kandidat för bonsai.

  • Olika arter av japanska tallar kan hittas växer i Japan, Sydkorea, norra Kina, och sydöstra Ryssland.
  • Japanska Röda Pine liknar en tall.