Vad är en kyckling Lollipop?

February 18

En kyckling klubba är ett sätt för framställning av en kyckling vinge så allt kött från ett av segmenten är i en kula vid en ände av vingen ben. Det område av ben från vilken kycklingen skrapades bort pinnar ut från bollen av kött som en slickepinne pinne och kan användas som ett handtag för att äta skålen, eller det kan helt enkelt vara ett dekorativt element för slutlig plätering. Skålen är en kinesisk och indisk maträtt, och kan ätas som mellanmål, en sida skålen eller som huvudrätt. Hönan lollipop kan marinerad, panerad och friterad eller tillagad utan några ytterligare aromer. Det är traditionellt serveras med någon typ av doppa sås, till exempel en sojasås med vitlök och ingefära, eller en honung senap blandning.

Beredningen av kyckling klubba är vad som skiljer den från andra kycklingving rätter. Hönan vingen först skärs vid varje skarv, skapar tre bitar av kött. Den vingspetsen, som har nästan ingen kött på det, kan kasseras. De återstående två segmenten kan varje förvandlas till en kyckling klubba, även om mittstycket med två ben tar mer tid och skicklighet.

Köttet är noggrant skrapas från benet med en kniv, att trycka den nedåt mot slutet av den vingsegmentet. Med viss press, kommer köttet samlas på botten och lämna den övre halvan av vingen ben nakna och utsatta. För mittsegmentet av vingen, behöver den mindre ben som ska klippas ut innan du trycker köttet nedåt. När köttet för detta avsnitt är på botten av benet, är en del av den har vänts ut och in för att bilda en tät boll.

Vissa kockar skrapa helt exponerade vingbenet av kyckling klubba, ger det en mycket renare och mer professionellt utseende. Andra gånger kan de återstående bitar av kött, senor och senor lämnas på benet för att ge det en mer rustikt utseende. Om att bli grillad, stekt eller kokt på hög värme, kan benet vara insvept i aluminiumfolie för att stoppa den från att brinna.

En kyckling klubba kan panerad och friterad, eller det kan stekas vanligt i en ugn. Det kan också placeras i en marinad innan de belagda i mjöl och ägg och sedan stekt. Vingarna är oftast serveras med en dippsås, såsom en asiatisk-inspirerad soja dip, en traditionell honung senap dip, eller ens en indisk curry med hjälp garam masala.