Vad är Overspenders Anonym?

March 7

Stödgrupper finns för många allvarliga missbruk, och överskridanden tendenser är inget undantag. Overspenders anonym är en sådan stödgrupp för personer som gör inköp på impuls eller känsla och som spenderar mer pengar än tjänas. Ibland jämfört med gäldenärer anonyma, är denna religiösa-baserade hjälpgrupp för att hjälpa brottslingar erkänna de triggers som kan skicka individer på shoppingrundor för onödiga poster när det finns räkningar ännu inte betalats.

Den stödgrupp för overspenders är utformad på samma sätt som anonyma alkoholister programmet genom att inkludera 12 steg till återhämtning. Likheterna mellan de två programmen innehåller ett erkännande av att hjälp från det behövs en högre makt för att återhämta sig från tvånget av överskridanden precis som det kallas på av alkoholister. Andra steg mot återhämtning inkluderar medger att det finns ett problem, undersöker de moraliska konsekvenserna av hänge, och be om ursäkt till alla individer eller partier som kan ha ont på grund av en individs missbruk.

Individer som gör inköp baserade på känslor och vem kan åberopa adrenalin toppar fått efter att ha köpt varor skulle kvalificera sig för ett overspenders anonym program. När inköp används för att belöna sig själv till en extrem, kan detta också kvalificera någon för den här typen av program för tillfrisknande. Psykologer tyder på att overspenders anonyma medlemmar kan använda fickpengar genom att täcka en måltid kontroll med någon annan, till exempel, som ett sätt att få vänskap och acceptans. En annan säkert tecken på någon som är i behov av hjälp är beteendet att dölja inköp och shoppingkassar från andra människor.

Frekvensen med vilken overspenders anonyma möten uppstår varierar beroende på arrangören och platsen, men rekommendationen är att missbrukare att delta i vecko sammankomster. Det är möjligt att stöd bara kan vara tillgängligt via Internet eller ens i böcker och andra publikationer om en individ inte bor i närheten av möten. Det finns enskilda kapitel, dock som är organiserade i hela USA och internationellt, inklusive platser som Nya Zeeland. Schemaläggning för möten förändras och beror på regionen, och en sökning på Internet bör ge en lista över de senaste händelserna.

Liksom anonyma alkoholister, är shopping missbrukare uppmanas att utse en annan återhämtar overspender, som har gått igenom en lyckad återhämtning, som sponsor. Det rekommenderas också att spendera missbrukare be andra betrodda personer att handla på uppdrag av gärningsmannen. Dessa tips är alla en del av det overspenders anonyma programmet.

  • Vissa människor kämpar för att hålla sig inom sin budget när du handlar.
  • Overspenders anonym är för människor som är beroende av shopping.