Vad är Socialstyrelsen certifiering för lärare?

October 12

Nationell ombord certifiering för lärare erhålls genom att genomgå tester, utvärdering av undervisningsmetoder, och slutföra program för att få ett sådant intyg. Det är tänkt önskvärt av många lärare att ha nationella styrelse certifiering, eftersom det representerar att andra lärare har utvärderat dem och visat sig vara särskilt skickliga på sina jobb. I de flesta amerikanska delstater, är nationell ombord certifiering krävs inte. Generellt allt som krävs för att undervisa är en lärarexamen för staten där du planerar att undervisa. Styrelsen certifiering, men kan höja din undervisning lön, göra dig till en mer berättigad kandidat för sysselsättningen, och är ytterligare ett bevis på din kompetens som lärare.

När människor ansöker om nationella styrelse certifiering måste de uppfylla vissa förutsättningar, och välja ett område med specialitet. Special delas av åldersgrupp och ämne. Du kan bli certifierad i ett specifikt ämne som undervisas vid en specifik åldersgrupp av elever. De flesta allmänna utbildningsämnen finns tillgängliga. Du måste också ha minst tre års erfarenhet av undervisning innan du ansöker om nationella styrelse certifiering. Ansökningsprocessen kan ta lite arbete och är inte gratis.

Lärare lämna allmänhet en portfölj, som videoinspelningar av lektioner, elevarbeten och ett uttalande som anger dina kvalifikationer för den nationella styrelsen certifiering både i och utanför inställningen klassrummet. Denna portfölj utvärderas av andra lärare som har ombord certifiering och som har ytterligare utbildning i att känna igen dessa kvaliteter som krävs för certifiering i andra. Du kommer också att ta en online bedömning kurs på ett testcenter, som är graderad och beaktas i huruvida certifiering kommer att beviljas. Om du misslyckas antingen portfölj eller online bedömning, kan du ansöka på nytt, även om många tycker att de donâ € t pass på ett andra försök heller och bekostnad kan vara betungande.

Du kommer att betala ca $ 2600 $ (USD) för att erhålla nationella styrelse certifiering. Ibland ett skoldistrikt eller en stat erbjuder stipendier eller ekonomiskt stöd till lärare som inte har råd detta pris. Nämnden för Yrke Undervisning Standards hemsida har mer information om hur du skaffar ekonomiskt stöd och de specifika stegen mot att få denna speciella referens. Lärare kan också ta klasser på universiteten för att förbereda sin portfölj och att studera för undersökningar som ingår i utvärdering och testning.

Certifieringen behöver förnyas, men processen är inte lika omfattande eller dyra. Nämnden för Professional Undervisning Standards rekommenderar förnya identitets åtta år efter att ha fått certifiering. Oförmåga att förnya certifieringen inte nödvändigtvis påverkar din position som lärare eller din lön, om inte detta är ett uttalat krav på ditt kontrakt.

  • Nationell ombord certifiering representerar generellt att lärarna har utvärderats och erkänts av andra lärare som skickliga på sina jobb.