Vad är en magnetisk förstärkare?

September 21

En magnetisk förstärkare, eller mag amp, är en typ av elektronisk omvandlare. Den mag amp använder interaktionen av elektriska strömmar, som kallas elektromagnetism, för att förbättra elektriska signaler utan att kräva några rörliga delar. Denna mängd effektförstärkare var en populär ersättare för vakuumrör, och är känd för sin höga tillförlitlighet i tuffa förhållanden. Grundläggande magnetiska förstärkare byggdes redan på 1800-talet, men det var inte förrän 20-talet att dessa enheter såg utbredd användning.

Både USA och Tyskland utvecklat pålitliga mag ampere för militära ändamål under andra världskriget. Under 1940- och 1950-talet, magnetiska förstärkare ersatte många vakuum rörförstärkare, som utfört samma allmänna funktion, men var mer bräcklig. Medan moderna transistorer är nu den främsta metoden för effektförstärkning, är magnetiska ampere fortfarande i enheter som måste vara resistent mot svåra förhållanden.

En magnetisk förstärkare producerar en signal betydande radiofrekvens (RF) när den är aktiverad. Denna funktion kan användas för att skicka rudimentära radiomeddelanden. Genom att växla förstärkaren på och av, kan RF-signalen manipuleras och tas emot på avstånd. Av denna anledning, tidiga radio pionjärer experimenterat med att använda stora magnetiska förstärkare att sända morsekod meddelanden över haven.

Magnetiska förstärkare använder två dubbla spolar av tråd, som var och en är lindade kring en magnetisk kärna. För att driva förstärkaren, är en av spolarna matas med växelström (AC) el. Den krets som tar emot amplifiering, kallad "belastning", är ansluten till den andra spolen. Ett elektromagnetiskt fält alstras när den första spolen drivs, vilket också inducerar en laddning i lasten.

Denna setup gör den elektriska lasten som ska styras utan att behöva en verklig fysisk anslutning eller mekanisk brytare. Magnetiska förstärkare har normalt en lång livslängd, eftersom det inte finns några rörliga delar som kan slitas ut. Av samma skäl, mag ampere är ganska immun mot vibrationer eller stötar, och kan användas i tuffa miljöer. Utrustning som bågsvetsar och industri nätaggregat använder ibland en magnetisk förstärkare på grund av dessa fördelar.

En magnetisk förstärkare har vissa nackdelar. Storlek är ett problem. Moderna transistorer kan utföra samma funktion som mag ampere när du tar upp betydligt mindre utrymme. Magnetiska ampere är också inte så effektiva som moderna halvledar transistorer, som kan styra kretsar med mycket liten effektförlust. Förstärknings förmåga eller förstärkningen av en mag amp är relativt låg jämfört med nyare halvledarförstärkare.