Vad är några olika typer av Matbord?

September 28

Matbord brukar anses vara en av de viktigaste möblerna i alla hem. Precis som de mått och inredning av bostäder kommer att variera, material, design och storlek matbord täcker ett brett utbud av alternativ. Här är några exempel på de olika typerna av matbord du kan överväga för ditt hem.

Vid ett tillfälle, var matbordet anses vara en formell möbel och alltid byggdes med hjälp av någon typ av hårt trä. Alternativ som ek var ofta bland de bästa valen, med tall används ibland när det fanns en önskan att ha en något mer rustik känsla. Med tiden matbord kom också att vara tillverkade av körsbärsträ, pekannöt, och ett antal andra träslag. Än idag, de flesta matbord använder någon typ av bas trä täckt av ett faner som härmar utseendet på ett mer attraktivt träfibrerna.

Dock är trä inte det enda materialet i valet för matbord idag. Glas och marmor används ibland för bordsskivan, medan blandningar av trä, krom, eller stål bildar benen eller bas som stöder toppen. Det finns sju vissa matbord idag som är konstruerade av tjockt hartsmaterial som motstår repning och ge en nivå av stabilitet som är mycket nära den för en tung trä matbord.

Tillsammans med valet av material, matbord kommer också i en mängd olika storlekar och former. Den fyrkantigt bord och rektangulärt bord är två av de vanligaste alternativen för tabellen matsal, men andra former kan vara att föredra för mindre utrymmen såsom en matsal vrå i ett stort rum eller undanstoppad i ett hörn av en lägenhet vardagsrum. En runda bord som kommer bekvämt plats fyra till sex personer är ett bra alternativ när utrymmet är något begränsat. För att ytterligare maximera användningen av utrymmet, gå med en pelarbord är ett bra alternativ. Faktum är att många av de runda matbord är konstruerade som piedestal tabeller, vilket eliminerar behovet att ordna sittplatser på ett sätt som undviker bordsbenen.

Drop blad och flik tabeller är utmärkta alternativ när det finns behov att rymma större matsal partierna för speciella evenemang såsom en semester måltid. Med drop leaf bord, är bladen tillverkade för att vikas till sidorna av bordet när den inte används, men kan höjas för att skapa en större matbord yta när det behövs. Ett annat alternativ är en design som gör att bladen att glida under huvud delen av bordsskivan. Dessa kan enkelt skjutas utåt och uppåt för att låsa på plats och expandera toppen när det behövs.

Tabeller som är utrustade med en flik eller insats är också populära alternativ. Med denna design tabellen är faktiskt uppdelad i två sektioner. Sektionerna kan skjutas isär för att medge införing av fliken i mitten av bordet. Fliken kan lätt förvaras i en garderob när den inte behövs, och dras ut för användning med en stor lätthet. Detta alternativ är en av de vanligaste sätten att utöka matbord för speciella händelser, såsom en buffé eller en formell sitta ned middag.

Att välja rätt bord för ditt hem innebär att förstå vad som fungerar bra inom loppet när det gäller design och storlek. Matbord som är för stora för utrymmet kommer att skapa en känsla av att stängas in och göra rummet obekväma. På samma sätt kommer matbord som är för små eller fel form för rummet ger det utrymme en känsla av att vara ofärdiga och kommer också misslyckas med att skapa en inbjudande miljö. Välj tabellen baserad på form, design och storlek som kommer att vara behagligt för ögat, arbeta med de delar av utrymmet, och gör din matsal känner inbjudande för medlemmar och gäster familjemedlemmar lika.

  • En person som kastar många parter kanske vill investera i ett matbord som kan fungera som ett buffébord.
  • Många matsalsbord har en fasad som täcker för att efterlikna en attraktiv träfibrerna.
  • Det finns många faktorer som går till att välja ett matbord, inklusive budget, behov, smak och utrymme.