Vad är en Sewing Box?

April 27

En sy låda eller sy arrangör är en behållare som är utformad för att hålla sömnad utrustning och tillbehör. Sy rutor kan ha formen av bokstavliga rutor i en mängd olika former och storlekar, men de kan också komma i form av stora kassar eller säckar. Till skillnad från en sy-kit, som innehar vissa grundläggande utrustning som människor kan använda för snabba sömnad reparationer och andra uppgifter, kan en sy låda blir ganska stor, och innehållet kan vara ganska esoteriska, särskilt för konsthantverkare som är inblandade i ovanliga tyg arts.

Normalt är en sy låda utformad med ett antal divisioner för att göra det lättare att organisera innehållet. Många lådor har brickor som lyfter ut eller fälla ut, vilket gör avlopp för att hålla saker som knappar, reservdelar nålar, spolar, söm Rippers, säkerhetsnålar, fingerborgar, kärare, snör, och så vidare i små fack. En sy box kan också ha lådor för sömnad utrustning, och vissa har pincushions monterade på locket eller handtaget för bekvämlighet.

Lådor för sömnad kan utformas för att rymma olika tillbehör som behövs för att arbeta med symaskiner, såsom speciella fötter, nålar, spolar och så vidare, tillsammans med verktyg för synålar. Vissa symaskiner historiskt byggdes in sömnad tabeller som ingår en inbyggd sy låda, och många tillverkare av symaskiner säljs också sy rutor att shoppa sina produkter. Antik sy rutor fortsätta att användas av crafters idag, förutom att vara samlarobjekt.

Vissa företag säljer sy rutor som är fullt utrustade med grundläggande utrustning. Denna typ av sömnad box kan vara en bra present till någon som precis har börjat med att sy. Kostnaden för sådana lådor kan variera, beroende på kvaliteten på de verktyg och det nummer som anges i rutan. I andra fall är lådan säljs tom, med avlopp strumpan lådan med den utrustning de föredrar.

Några saker att tänka på när plocka en sy låda, oavsett om sig själv eller för någon annan, är hur flexibelt det inre av lådan är. Att ha alternativ såsom justerbara mellanväggar och brickor kan vara till stor nytta, eftersom det tillåter människor att konfigurera rutan för att möta deras behov. Folk kanske också vill fundera på om de vill ha lådor eller brickor, och om facken ska lägga sig, hiss, eller svänga ut för att ge tillträde. Avlopp kanske också vill överväga hur lätt det är att flytta rutan; om det kommer att vara kvar i ett syrum, funktioner som handtag och lås får inte behövas, men om lådan kommer att genomföras, är det viktigt att se till att det kan säkras och lyftas lätt. Byggmaterial och stil kan också vara ett bekymmer.

  • Sy rutor är ofta utformade för att rymma tillbehör som behövs för att arbeta med en symaskin.
  • Sömnad stift ingår i de flesta sy rutor.
  • En sy box kan omfatta tråd, sömnad saxar, ett måttband och en sprättare.
  • Reservdelar knappar är vanliga objekt i sy rutor.
  • Vissa sy rutor har speciella lådor för trådrullar.